Vo veku 89 rokov zomrel politik I. Čarnogurský
09 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Vo veku 89 rokov zomrel politik a spoluzakladateľ KDH Ivan Čarnogurský. Upozornili na to noviny.sk. TASR informáciu potvrdilo KDH.

Ivan Čarnogurský sa narodil 27. mája 1937 v Bratislave. Študoval na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave aj na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Po skončení štúdia pôsobil ako inžinier na viacerých pozíciách.

Po novembrových udalostiach v roku 1989 patril spolu s bratom Jánom Čarnogurským k zakladajúcim členom KDH. Po prvých slobodných voľbách v roku 1990 sa stal poslancom a podpredsedom Slovenskej národnej rady.

V rokoch 1990 až 1995 bol generálnym riaditeľom podniku Hydrostav Bratislava. Po odchode bol až do roku 2002 riaditeľom bratislavskej firmy Ipec Projekt.

Poslanci Národnej rady (NR) SR si minútou ticha uctili pamiatku zosnulého Ivana Čarnogurského. Urobili tak v úvode stredajšieho hlasovania. Pripomenuli si jeho politickú kariéru a prácu pre Slovensko.

Zomrel Dan McCafferty. Naspieval jednu z najznámejších piesní na svete, poznáte ju? (VIDEO)
Bývalý spevák skupiny Nazaret a škótska hard-rocková legenda Dan McCafferty zomrel v utorok vo veku 76 rokov. Na stránke tejto hudobnej skupiny na sociálnej sieti Facebook mu vyjadril úctu basgitarista Pete Agnew. McCafferty sa najväčšmi... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik