USA: Prvé výsledky volieb nenaznačujú jasné víťazstvo ani jednej zo strán. TU môžete sledovať výsledky
09 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Po niekoľkých hodinách sčítavania hlasov po utorkových kongresových voľbách v USA to zatiaľ nevyzerá na jednoznačné víťazstvo ani jednej zo strán. Výrazne zatiaľ nedominujú mierne favorizovaní republikáni ani demokrati, ktorí v súčasnosti ovládajú Senát i Snemovňu reprezentantov amerického Kongresu, konštatuje v stredu agentúra DPA.

Republikánom stačí len jediné nové kreslo v Senáte a ďalších päť mandátov v Snemovni na to, aby pripravili demokratov o doterajšiu väčšinu, či sa im to však podarí je však zatiaľ nejasné.

Pri obsadzovaní kresiel v Senáte, o ktoré sa zvádzal boj v utorkových voľbách, zodpovedali prvé výsledky predvolebným prognózam. V štátoch Indiana, Kansas, Kentucky a Oklahoma sa presadili republikáni a naopak v Colorade, New Yorku a Illionise uspeli demokratickí kandidáti.

Pri voľbe guvernérov zaznamenali podľa očakávaní úspechy demokrati v štátoch Maryland a Massachusetts.

Priebežné výsledky

Priebežné výsledky môžete sledovať TU

Pre lepšiu orientáciu Červená je farbou republikánov. Demokrati majú modrú.

Čína má novú superzbraň(VIDEO)
Čína prvýkrát ukázala najnovšiu hypersonickú leteckú raketu YJ-21. Na 14. Airshow China, ktorý sa koná do 13. novembra v Ču-chaji, po prvý raz ukázali najnovšiu hypersonickú raketu. Informoval o tom denník South China Morning... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik