Šetrili lebo tak kázali! Zníženie teploty v domácnosti môže mať VÁŽNE zdravotné následky
09 | 11 | 2022 I Eka Balašková

Zovšadiaľ čítame, aké užitočné a hlavne zdravé je znížiť kúrenie o niekoľko stupňov. Prax však ukazuje, že nie každému je to na prospech zdravia.

Doplatili na to

„Mnohí ľudia, ktorí ubrali teplotu v bojleroch s teplou úžitkovou vodou, skončili na antibiotikách,“ informuje portál tvnoviny.sk. Znižovanie teploty zrejme nebude úplne jednoduché.

Zatiaľ v Česku

Lekári v Česku upozorňujú, že problém sa vyskytol v domácnostiach, kde sa kvôli stúpajúcim cenám energií snažili "priškrtiť" teplotu v bojleroch pod 50 stupňov Celzia.

Kvôli tomu mnohí na takýto prešľap doplatili. Podľa informácií tvnoviny.sk sa v týchto domácnostiach začala šíriť nebezpečná baktéria s názvom Legionella pneumophila. A to stačí len málo. V takejto vode sa len osprchovať.

Legionella pneumophila je baktéria, na ktorú mnohí doplatili, Začala sa šíriť v tých domácnostiach, ktoré ubrali na ohreve vody. Odborníci tvrdia, že aby sme ju "chytili", stačí sa osprchovať. Prejavuje sa zvýšenou teplotou, ale pľúcna forma sa šíri aj do ďalších orgánov. Ochorenie nie je prenosné.

Koho sa to týka predovšetkým

Tradične - ľudí so slabšou imunitou. Práve na takýto zápal pľúc zomrel predseda Európskeho parlamentu David Maria Sassoli.

Meteorológovia majú prvé predpovede vianočného počasia. Budú biele Vianoce?
Čakajú nás Vianoce ako z rozprávky, alebo bude počasie pripomínať skorú jar? To je otázka, na ktorú majú odpoveď meteorológovia Posledné "nevianočné" roky Minimálne v počasí. Veď ani súčasné počasie nie je veľmi dušičkové. O pár týždňov tu máme... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik