Nahnevaný Martin Klus odkazuje SaS: Vyrábate si ďalšieho nepriateľa
10 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Martin Klus (nezaradený poslanec NR SR), aj zvyšok koalície si od Richarda Sulíka (SaS) na tlačovej besede strany Sloboda a solidarita (SaS) vypočuli veľmi nepríjemné slová. Reakcia na seba nenechala dlho čakať.

Martin Klus (SaS) sa chcel s Richardom Sulíkom rozísť v priateľskom duchu. Po slovách Sulíka je ale Klus o krok bližiše k rozhodnutiu odísť z politiky a naplno sa venovať výlučne diplomacii. Netají sa tým, že bývalý stranícky predseda ho urazil.

Sulíkove tvrdé slová

"Ja nerozumiem, ako človek, ktorý dlhé roky spolupracuje so stranou, pre ktorú sú vyššie dane červenou čiarou a je s tým evidentne stotožnený, zrazu a vedome svojím hlasom prispeje k tomu, aby parlament bol uznášaniaschopný, pretože bez jeho hlasu by nebol. Umožnil, aby následne prešlo zdaňovanie dôchodkov," vyhlásil Sulík s tým, že pre neho osobne je to veľké sklamanie, ktoré od Klusa nečakal.

"Mám podozrenie, že za tým bude aj nejaký druh volebnej korupcie, napríklad nejaké teplé miesto v Bruseli. Ukáže nám to čas," zašiel Sulík ešte ďalej.

R.Sulík sa pustil do koalície!
Utorkový (8. 11.) hlasovací maratón v Národnej rade (NR) SR bol ukážkou "spolupráce a otvorených dohôd s kotlebovcami". Vyhlásil to v stredu na tlačovej konferencii v parlamente líder SaS Richard Sulík. Vďaka tejto spolupráci podľa jeho slov prešli... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Urazený

"Netajím sa, že zvažujem odchod zo slovenskej politiky a pochopiteľne by mojou prvou voľbou mohla byť diplomacia, európska politika. S Richardom Sulíkom som o tom hovoril opakovane už v časoch môjho pôsobenia na rezorte diplomacie. Spájať to teraz s pozíciou, ktorú už viac ako mesiac deklarujem, že budem v súvislosti s úplne zbytočnými obštrukciami ruka v ruke s radikálnou opozíciou zastávať, svedčí bohužiaľ o potrebe vyrábať si ďalšieho nepriateľa. Škoda, úprimne som si myslel, že sa dá rozísť aj v dobrom," odkázal Sulíkovi Klus.

Mal to byť priateľský rozchod

"Keďže chápem, aké dôležité je pre stranu a jej poslanecký klub udržiavať si podľa možnosti názorovú a hlasovaciu jednotu, ktorú mu garantovať neviem, rozhodol som sa ďalej pôsobiť ako nezaradený poslanec NR SR a opustiť vedúce pozície v strane," priblížil 31. októbra Martin Klus a Richard Sulík ho doplnil prianím všetkého dobrého.

AKTUALIZOVANÉ: Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS
Poslanec Národnej rady (NR) SR a bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus odchádza z poslaneckého klubu SaS. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák. Klus svoje rozhodnutie odôvodnil pretrvávajúcimi rozdielnymi... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik