Ministerstvo vnútra tvrdí, že E. Kaliňák KLAME. Jeho reakcia STOJÍ za to!
09 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Ministerstvo vnútra SR sa dôrazne ohradzuje voči vyjadreniam zástupcu strany Smer-SD Erika Kaliňáka, ktorý klamstvami sa opäť raz snažil manipulovať verejnú mienku. Kaliňák vracia úder!

Ministerstvo vnútra sa dôrazne ohraduje voči tvrdeniam, že nelegálnym migrantom bude zabezpečovať stravu "tá istá napriamo vybraná firma", ako tvrdí p. Kaliňák ml., ktorá dodávala jedlo aj na druhý koniec Slovenska pre Ukrajincov. Je to podsúvaná lož, alebo si pán Kaliňák zistil zlé informácie, ktoré ponúka "veľkolepo" verejnosti.

Keby si pán Kaliňák preveril fakty, zistil by, že pravda je taká, že Okresný úrad Senica vydal dňa 3.11. 2022 príkaz prednostu na vecné plnenie a to na poskytnutie jedného teplého jedla za deň podľa požiadaviek a spresnenia počtov správcom stanového tábora. Toto vecné plnenie bolo uložené Slovenskému Červenému krížu. Tvrdenie, že MV SR zabezpečuje stravu na základe priameho rokovacieho konania a cez súkromnú spoločnosť je hrubá lož.

Taktiež tvrdenie, že "Mikulec s Harmanom imigrantov z podlahy stanice presunuli na podlahu vedľajšej garáže" je taktiež zavádzajúce. Zo stanového mestečka sú presúvané len rodiny s deťmi do priestoru pošty, kde sú postele s matracmi, čo je humánne rozhodnutie, keďže malé deti potrebujú pocit bezpečia a treba s nimi zaobchádzať s najvyššou citlivosťou aj v ťažkých podmienkach.

Mikulec s Hamranom problém vyriešili! Presunuli ho inde a firma blízka OĽaNO zarobí
Situácia na hranici s Českom je výsledkom totálneho zlyhania ministra vnútra a policajného šéfa. Avšak Romana Mikulca trápi len to, aby pre stanové mestečko vytvorené pre migrantov sa opäť varilo. A samozrejme zarobilo! Kto? Firma blízka hnutiu... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

E. Kaliňák a jeho reakcia: PÁN MIKULEC, OSPRAVEDLŇTE SA ALEBO ODSTÚPTE!

Presluhujúci minister vnútra Mikulec v stredu, až na tretí deň, reagoval na Kaliňákové video o jeho zlyhaniach v migračnej kríze

Vyjadrenie Erika Kaliňáka v plnom znení:

Po prvé

Vraj som klamal, keď som vo svojom videu tvrdil, že polihujúcich ilegálnych imigrantov z vlakovej stanice Kúty vyriešili tak, že ich presunuli na podlahu desať metrov vzdialenej dvojgaráže. Len ťažko môžem v tejto veci klamať, pretože som v tej garáži na rozdiel od pána ministra osobne bol, z čoho som vyhotovil aj nasledovný videozáznam. Pači sa. (VIDEO)

Takže žiadne klamstvo pán minister. Váš problém je skôr v tom, že ste sa asi ešte neboli pozrieť, aký veľký je v skutočnosti problém na Záhorí a zrejme ste sa len nechali oklamať svojim šéfom migračného úradu, mimochodom bývalým šéfom Nadácie otvorenej spoločnosti G. Sorosa, Orlovským, že je všetko v najlepšom poriadku.

Po druhé

Vraj som podsúval lož, že ministerstvo vnútra uzavrelo zmluvu v hodnote 2,4 milióna eur na prípravu jedla pre imigrantov s tou istou firmou, ktorá varila aj pre Ukrajincov. Opäť len v ťažko tejto veci môžem klamať, pretože vychádzam zo zverejnenej zmluvy samotným ministerstvom vnútra, ktorú uzatvorilo narýchlo bez súťaže v čase, keď začala migračná kríza. Zo samotného znenia zmluvy vyplýva, že táto súkromná spoločnosť má zabezpečovať stravné jednotky pre imigrantov, podľa požiadaviek samotného ministra. Čiže logicky aj pre imigrantov na Záhorí.

Čerešnička a video

Ale úplnou čerešničkou na torte, je že pri mojom obvinení z klamstva Mikulec prezradil zarážajúcu vec. Napriek obrovským kapacitám ministerstva vnútra a ostatných zložiek štátu, po skúsenostiach na východnej hranici, ako aj samotnej existencie uvedenej zmluvy, ostalo zabezpečenie starostlivosti o imigrantov opäť na dobrovoľníkoch z Červeného kríža.

Posledný klinec do rakvy? Kaliňák usvedčil Čaputovú z megapodvodu na vlastnom národe (VIDEO)
Po bojoch a podpisoch tisícov ľudí sa referendum nakoniec konať bude. Prezidentka sa po dlhom uvažovaní a po nekonečnej porade rozhodla pre rázny krok. Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik