Koalícia už sa na nič netvári. Robia veci na "HULVÁTA"!
09 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Strana SaS v utorok zablokovala hlasovanie o znížení DPH na lyžiarske vleky. Hlasovanie sa presunulo na koniec programu, no tento návrh pobúril viacero opozičných politikov. A nie len mimoparlamentných

Kollár musí odstúpiť

Slovenskej národnej strane kritika nestačí, na svojej stránke na Facebooku vyzvala Borisa Kollára (Sme rodina) na odstúpenie z funkcie predsedu NR SR. 

"Škandalózne zníženie DPH na základe návrhu poslanca za Sme rodina na lyžiarske vleky a lanovky z 20% na 10% je hrubým príkladom klientelizmu a zneužívania štátnej funkcie a pozície," píše sa v statuse SNS.

"Je všeobecne známe, že Boris Kollár prevádzkuje vleky a lanovky na Donovaloch. Je všeobecne známe, že zníženie DPH pomáha ekonomike firiem. Miesto toho, aby sa znížila DPH na gastro tak, ako sme my presadili zníženie DPH na ubytovacie služby, predseda Národnej rady Slovenskej republiky prostredníctvom svojho poslanca pomáha svojej rodinnej spoločnosti. Za bezprecedentné považujeme aj to, že z ministerstiev pod vedením nominantov strany Sme rodina Krajniaka a Doležala putujú finančné prostriedky do ďalšej rodinnej spoločnosti, Fun Rádia," zdôvodňujú národniari.

"Súbeh štátnej funkcie a súkromného podnikania je bezprecedentný. Nikde v Európskej únii nemôže predseda parlamentu takým hrubým spôsobom využiť svoju moc a vplyv na svoje obohatenie," nepáči sa SNS Kollárovo konanie.

Gastru sa nepomohlo, ale DPH sa môže predsa len znížiť o 10 percent! Neuveríte, ktorého sektoru sa to týka
Sadzba dane z pridanej hodnoty (DPH) by sa mohla dočasne znížiť na 10 %. Týkalo by sa to lanoviek, lyžiarskych vlekov či umelých kúpalísk. Poslanec Sme rodina Miloš Svrček s týmto cieľom predložil pozmeňujúci návrh k vládnej novele zákona o DPH.... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Arogantný pľuvanec do tváre občana

"Návrh Sme rodina na zníženie DPH pre lanovky a vleky z 20 na 10 percent je typický príklad politického cynizmu a arogantný pľuvanec do tvárí občanom tohto štátu. Takto to dopadne, keď rozhodujú o politike nadšení diváci tupých reality šou a myslia si, že keď dajú hlas politikom, ktorých morálka je zrkadlom týchto programov, aj ich život bude mať podobné kvality. Nebude," myslí si Anna Belousovová, predsedníčka NaS.

"Vždy ostanete len diváci. Aj teraz môžete len zízať, ako váš idol bude lietať do Dubaja, ako sa bude predvádzať s celým svojím háremom, ako bude hrabať len ku sebe, ako bude využívať svoje postavenie pre rozvoj vlastného biznisu a vám za odmenu hodí pár kostičiek zo svojho pánskeho stola v podobe hlúpych, populistických rečí o tom, ako musí zostať v koalícii, lebo chce pomáhať ľuďom," nepáči sa Belousovovej.

Pomôcť treba. Ale nie na hulváta

"Úplne tajne za pár minút koalícia takmer schválila zníženie DPH na lyžiarske vleky. Proste jeden segment jedného člena vládnej koalície, na ostatné kašlať. Ešte jednoduchšie to budú mať, ak NR SR schváli zákon o cashbacku. Toto je exemplárna ukážka spôsobu, ako hanebne riadi koalícia krajinu," kritizuje koalíciu Marián Viskupič (SaS).

"My sme sami predkladali štandardným spôsobom zníženie DPH (napr. gastro) a som presvedčený, že ohrozeným sektorom treba pomôcť. Ale nie takto na hulváta len sám sebe. Hlasovanie bolo presunuté na koniec schôdze," dodáva Viskupič.

SaS odstavilo hlasovanie. DPH na vleky sa zníži, "lebo Kollár"?
Poslanci SaS sa rozhodli vytiahnuť svoje karty a tak znefunkčniť hlasovanie. Nepozdávalo sa im, že v treťom čítaní zrazu prišli dva pozmeňujúce návrhy a odrazu sa DPH na lyžiarske vleky ide znižovať. Nie sú proti znižovaniu DPH v niektorých... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik