Fico vyzval poslancov, aby otvorili mimoriadnu schôdzu k zdravotníctvu
09 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico vyzval parlamentné strany a nezaradených poslancov Národnej rady (NR) SR, aby umožnili otvorenie mimoriadnej schôdze k zdravotníctvu. Podčiarkol vážnosť situácie s výpoveďami lekárov. Apeluje na prijatie uznesenia, ktorým parlament zaviaže vládu konať a dohodnúť sa s lekármi na prijateľných podmienkach.

"Schôdza, ktorú navrhujeme, je mimoriadne dôležitá. Ak vláda nie je schopná konať, musí to byť parlament, ktorý ju prinúti formou uznesenia, aby nielen rokovala s odborármi, ale aby na konci dňa aj podpísali memorandum, ktoré bude viesť k tomu, že sa tých 2000 lekárov vráti," povedal Fico. Pripomenul, že NR SR je nadradená vláde a ak kabinet nekoná, mal by konať parlament.

Upozornil, že ak lekári naozaj odídu od 1. decembra, bude ohrozená schopnosť slovenského zdravotníctva poskytovať verejnosti primerané služby. Uznesenie predložené Smerom-SD má spočívať v požiadavkách odborárov a uložení povinností vláde. Fico dodal, že kabinet nemusí prijať všetko presne tak, ako to lekári požadujú, ale nemôže ich ani uraziť neprijateľnými podmienkami.

Smer-SD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze k situácii v zdravotníctve. Rokovanie by sa malo začať po skončení aktuálnej 75. schôdze NR SR.

Maďarský štátny tajomník rezortu diplomacie VYSLAL TVRDÝ odkaz pre ministra zahraničných vecí Káčera!
Maďarská vláda, ktorá je zástancom mieru, nenaletí na provokácie ministra zahraničných vecí SR Rastislava Káčera. Vyhlásil to v stredu maďarský štátny tajomník rezortu diplomacie zodpovedný za dvojstranné vzťahy Tamás Menczer v reakcii na rozhovor... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik