Trump bude mať 15. novembra na Floride "veľmi dôležité oznámenie"
08 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Bývalý americký prezident Donald Trump naznačil, že na budúci týždeň by mohol oznámiť, či bude v roku 2024 opäť kandidovať na post šéfa Bieleho domu. Na pondelňajšom predvolebnom mítingu v štáte Ohio povedal, že 15. novembra bude mať "veľmi dôležité oznámenie". 

Týždenný odklad oznámenia zdôvodnil Trump slovami: "Nechceme, aby niečo odviedlo pozornosť od dôležitosti zajtrajška".

Podľa DPA tým narážal na utorňajšie voľby do Kongresu USA, ktoré sa konajú v polovici funkčného obdobia demokratického prezidenta Joea Bidena a voliči v nich rozhodnú o novom zložení Snemovne reprezentantov a časti Senátu a zvolia aj viacero guvernérov.

Prieskumy naznačujú, že demokrati zreje prídu o väčšinu v Snemovni reprezentantov

Dôležité oznámenie urobí Trump vo svojom sídle Mar-a-Lago na Floride.

DPA poznamenala, že na pondelňajšom mítingu v mestečku Vandalia Trump opäť zopakoval svoje nepravdivé tvrdenie, že súčasný prezident Joe Biden vyhral voľby v novembri 2020 podvodom.

Trump v súčasnosti čelí sérii vyšetrovaní, ktoré by mohli viesť až k obvineniam.

Vyšetrovatelia skúmajú stovky dokumentov klasifikovaných ako tajné, ktoré FBI zhabal v jeho sídle Mar-a-Lago. Na federálnej úrovni i na úrovni jednotlivých štátov prebieha tiež vyšetrovanie jeho úsilia o zvrátenie výsledkov prezidentských volieb v roku 2020, pripomína agentúra AP.

Informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Dráčik si už viacej NEŠKRTNE. STAL SA tŕňom v oku!
Totalitárne praktiky dostávajú zelenú, čo dosvedčuje aj tento prípad. Nadnárodná spoločnosť Lego pozastavila propagačnú inzerciu svojho najväčšieho dodávateľa, ktorým je hračkárstvo Dráčik. Hlavný dôvod ich kroku súvisel so zverejňovaním... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik