Šaľa: V meste pribudnú stovky kusov nových drevín
08 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Verejné priestranstvá v Šali budú zelenšie. Mesto plánuje v nasledujúcich dňoch vysadiť takmer 500 kusov rôznych drevín. Ako informovala radnica, na 7900 štvorcových metroch pribudne 400 kusov kríkov a 70 nových stromov.

Výsadba bude prebiehať v troch lokalitách.

"Jedna je pri frekventovanom dopravnom koridore na Vlčanskej ulici. Ďalšie sú vo vnútroblokoch ulíc V. Šrobára a Letná. Cieľom projektu podporeného z Environmentálneho fondu je zlepšenie kvality ovzdušia a klímy v Šali," uviedol mestský úrad.

Ďalším z cieľov je zvýšenie biodiverzity v meste. Vo verejnej zeleni tak v priebehu tohto týždňa pribudne vtáčí zob a vavrínovec lekársky. Stromy sa začnú vysádzať na budúci týždeň.

"Budú medzi nimi javory, pagaštany, hraby, liesky, buky, jasene, lipy i duby. Súčasťou projektu sú aj 75-litrové zavlažovacie vaky, ktoré počas teplejších mesiacov zabezpečia stromom dostatočnú vlahu," doplnil magistrát.

GP Maroš Žilinka posiela predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi, list
Generálny prokurátor Maroš Žilinka upozorňuje na chýbajúcu právomoc prokurátora bezodkladne umiestniť obvineného páchateľa činu inak trestného do zdravotníckeho zariadenia. V liste predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) navrhuje... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik