Lebo Fico! Tu by to sadlo ako "viete čo" na šerbeľ
08 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Právnička Judita Laššáková si podala ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veroniku Remišovú (Za ľudí) za jej vyjadrenie k referendu. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti píše, že z Remišovej vyjadrenia takmer odpadla. Laššáková hovorí, že ak sa referenda nezúčastníme, ukážeme, že si s nami môžu robiť, čo sa im len zachce.

Laššáková reaguje na Remišovej vyjadrenia, ktoré odzneli v relácii rtvs O päť minúť dvanásť, kde hovorila minulú nedeľu ministerka o referende, ktoré je podľa nej drahé, je to vlastne volebná kampaň strán Smer-SD a Hlas-SD a referendum poslúži ako nástroj na rozoštvávanie ľudí a rozsievanie nenávisti.

Trump bude mať 15. novembra na Floride "veľmi dôležité oznámenie"
Bývalý americký prezident Donald Trump naznačil, že na budúci týždeň by mohol oznámiť, či bude v roku 2024 opäť kandidovať na post šéfa Bieleho domu. Na pondelňajšom predvolebnom mítingu v štáte Ohio povedal, že 15. novembra bude mať "veľmi... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Neodpadli ste? Ja skoro.

Právnička humorne uvádza, že pri týchto výrokoch takmer odpadla. Ak je referendum drahé, nebolo ním aj celoplošné testovanie za skoro jednu miliardu eur? - porovnáva v príspevku. Remišovej tvrdenie, že ide o volebnú kampaň dvoch opozičných strán, dopĺňa: "Blížia sa voľby, či ako? Politik má chodiť medzi ľudí, aby zistil, čo si ľudia myslia! A ak smeráci budú chodiť medzi ľudí a budú ich vyzývať k referendu, čo nám - občanom bráni v tom, aby sme im do očí povedali, kde všade robili a robia chybu...?"

Až teraz pôjde do tuhého, bude to ako bitka o Stalingrad
Podľa srbského prezidenta nasleduje ďalšia bitka o Stalingrad. Predpovedá tiež, že nasleduje ťažké obdobie, nasledujúca zima bude ešte tvrdšia ako tento rok a v súvislosti s ukrajinskou vojnou prichádza skutočný boj až teraz. Aleksandar Vučič... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Remišová mala sama k referendu ľudí vyzvať

Laššáková ponúka aj postup, ktorý mohla Remišová zvoliť namiesto nelogickej kritiky:

"Pani ministerka sa mohla a mala postaviť pred kamery a vyzvať občanov, aby k referendu išli. Dôvod mohla uviesť svoj obľúbený. Ten, čo používa vždy. Až na to, že teraz by konečne sedel, ako tá povestná viete čo, na šerbeľ. Ktorý dôvod to je? No predsa „lebo Fico“!"

A pre Remišovú dopĺňa aj znenie, ktorým mohla občanov osloviť a vyzvať k účasti na referende. Aby nikto nemohol povedať, že Slovákom môžu referendum vziať, lebo ho aj tak nevedia a nechcú používať. 

Svoj príspevok uzatvára jednoduchým konštatovaním:

"Otázka je, ako my pristúpime k referendu ako inštitútu priamej demokracie, alebo dáme politikom do rúk zbraň, ktorú kedykoľvek budú môcť otočiť proti nám. Ak sa referenda nezúčastníme, ukážeme, že sme národ poroby a môžu si s nami robiť čo chcú ..."

Komentátor Igor Daniš: So stranou SaS to nevyzerá dobre
"So stranou, ktorá pre mnohých znamenala jediný hlas zdravého rozumu v koalícii, to nevyzerá dobre," myslí si komentátor denníka Pravda, Igor Daniš. "Rady SaS opustila ešte nedávno stálica po boku Richarda Sulíka poslanec Martin Klus. Predtým... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik