Až teraz pôjde do tuhého, bude to ako bitka o Stalingrad
08 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Podľa srbského prezidenta nasleduje ďalšia bitka o Stalingrad. Predpovedá tiež, že nasleduje ťažké obdobie, nasledujúca zima bude ešte tvrdšia ako tento rok a v súvislosti s ukrajinskou vojnou prichádza skutočný boj až teraz.

Aleksandar Vučič tvrdí, že práve z týchto dôvodov je dôležité, aby jeho krajina zachovala mier a stabilitu.

Ako povedal: " Na Ukrajine sa odohrá "Bitka o Stalingrad" až teraz, a bude to bitka o Cherson, počas ktorej obe strany nasadia desaťtisíce tankov, lietadiel a delostrelectva. Západ verí, že v tomto boji dokáže poraziť Rusov a Rusko verí, že to, čo doteraz získalo, si dokáže ubrániť a bude môcť vojnu ukončiť. Všade to spôsobí nové problémy a napätie."

Svoje varovanie vyslovil srbský prezident v relácie televízie Pink, informáciu priniesol portál index.hu.

Vodič prekročil najvyššiu povolenú rýchlosť o 83 kilometrov za hodinu (FOTO)
Policajti v sobotu (5. 11.) namerali na diaľnici D1 vodiča, ktorý prekročil povolenú rýchlosť o 83 kilometrov za hodinu. Polícia Bratislavského kraja o tom informuje na sociálnej sieti. "V smere od Trnavy do Bratislavy namerali vodiča vozidla... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Najdôležitejšie je zachovať mier a stabilitu

"Som presvedčený, že dokážeme udržať mier a stabilitu. Nemôžem to zaručiť, pretože to nezávisí len od nás, ale ja tomu verím,“ povedala hlava štátu, ktorá pochválila srbskú opozíciu za korektné vyjadrenia k aktuálnej situácii v Kosove.

Aleksandr Vučič hovoril aj o tom, ako sa na medzinárodnej scéne všetci pýtajú, či nasadí armádu, alebo nie.

"Nejde o otázku sprisahania, záleží od situácie. Mám možnosť konzultovať s predsedom vlády, ministrom obrany a náčelníkom generálneho štábu, ale nie som povinný akceptovať ich návrhy," - uviedol Vučič s tým, že preto o týchto veciach zámerne nehovorí. Podľa prezidenta je dôležité to, čo robia - činy, ako budú žiť Srbi v Kosove a v celej krajine.

Kvôli udalostiam v Kosove je od 1. novembra so súhlasom prezidenta krajiny srbská armáda v bojovej pohotovosti a zvýšila sa aj úroveň bojaschopnosti. Srbský minister obrany tiež uviedol, že armáda je pripravená splniť všetky Vučičove rozkazy na ochranu svojich občanov, vrátane Srbov žijúcich v Kosove.

Dráčik si už viacej NEŠKRTNE. STAL SA tŕňom v oku!
Totalitárne praktiky dostávajú zelenú, čo dosvedčuje aj tento prípad. Nadnárodná spoločnosť Lego pozastavila propagačnú inzerciu svojho najväčšieho dodávateľa, ktorým je hračkárstvo Dráčik. Hlavný dôvod ich kroku súvisel so zverejňovaním... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik