Zástupcovia mimovládok diskutujú v Bratislave o súčasnej situácii v spoločnosti
07 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

O súčasnej situácii v spoločnosti sa diskutuje počas tohtoročnej pracovnej konferencie zástupcov mimovládnych organizácií (MNO) a občianskej spoločnosti, ktorá sa začala v pondelok v Bratislave. Pre TASR to priblížil splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Filip Vagač s tým, že idú hľadať riešenia a odpovede.

"Druhou dôležitou témou je to, ako si nastaviť vzťahy s vládou, exekutívou a akým spôsobom ponúknuť riešenie v konkrétnych spoločenských problémoch," uviedol Vagač. Spresnil, že sa chcú hlavne dohodnúť na konkrétnych krokoch, ktoré môžu občianska spoločnosť a neziskový sektor urobiť. "Akým spôsobom budú implementovať jednotlivé služby alebo programy, ktoré ponúkajú občanom, a ako budú reagovať na ťažké problémy, ktoré spoločnosť musí zvládnuť," doplnil.

Priblížil, že sa na úvod podujatia prihovorila cez videozáznam prezidentka SR Zuzana Čaputová. V utorok (8. 11.) sa na ňom zúčastní premiér Eduard Heger, plánuje sa aj spisovanie memoranda s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (obaja OĽANO).

Na dvojdňovej konferencii sa zúčastňuje vyše 270 predstaviteľov občianskych iniciatív, združení, nadácií, neinvestičných fondov, platforiem, ale aj akademickej a štátnej správy.

Slovensko proti NACIZMU bojovať nechce! NEUVERÍTE prečo
Dňa 4. 11. sa na Valnom zhromaždení OSN hlasovalo o návrhu rezolúcie, ktorá hovorí o boji proti glorifikácii nacizmu a iných ideológií prispievajúcich k rasizmu. Slovensko zahlasovalo proti - návrh totižto podalo Rusko. Kde sú princípy Valného... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik