TO VÁŽNE? Rádio Devín oslávi 17. november...Koncertom pre Ukrajinu
07 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Rádio Devín pripravuje Benefičný koncert s názvom Rádio Devín proti násiliu. Koncert sa uskutoční 17. novembra o 17.00 h vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave. V priamom prenose ho odvysiela Rádio Devín a dostupný bude aj na webe RTVS. 

Rádio Devín oslavuje 50. výročie začiatku svojho vysielania. K tomuto výročiu pripravilo množstvo programov, relácií, rozhovorov, dokumentov, ktorými si svoje prvé vysielanie pripomína. Od 24. februára 2022 však má v umeleckom rádiu priestor aj podpora ľudí na Ukrajine.

V programe počas koncertu vystúpia Lucia Vráblicová, Vladimír Jedľovský, Zuzana Mojžišová, Miki Skuta, Stano Palúch, Rasťo Andris, Soňa Horňáková, Mária Gavalová, Tomáš Boroš, Ivan Šiller, Matúš Wiedermann, Imrich Szabo, Detský zbor Superar aj Detský a dievčenský zbor Slovenského rozhlasu. "Ceníme si, že s Rádiom Devín spolupracuje viacero renomovaných umelcov. A tiež to, že ide o profesionálov s výrazným etickým presahom, ktorí prichádzajú s ponukou podieľať sa na dobrej veci. Len tak sa môžeme púšťať do podujatí v intenciách benefičného koncertu Rádio Devín proti násiliu" uviedla intendantka Rádia Devín Zuzana Belková.

Súčasťou benefičného koncertu je aj možnosť zapojenia sa do verejnej zbierky organizácie Človek v ohrození. "My v organizácii pomáhame, pretože je to základný princíp solidarity. Nie všetci majú to šťastie narodiť sa vstrednej vrstve, vrodine srovnakými možnosťami realizovať svoj potenciál, alebo ich postihla prírodná katastrofa či vojna. Každý človek, ktorý nás podporí, sa týmto stane súčasťou konania dobra. Pomáhate nám pomáhať ďalej," povedala Andrea Najvirtová, riaditeľka neziskovej organizácie Človek v ohrození.

Anna Belousovová: Zobudíme sa, až keď nám to buchne za zadkom?!
Problém s enormným nárastom ilegálnych migrantov nejaký čas verejne prezentujú viacerí opoziční politici. Koná už aj GP Maroš Žilinka. Je najvyšší čas konať V pondelok, 7. 11. generálny prokurátor Maroš Žilinka poveril námestníka generálneho... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik