Stančík rečnil v Sofii: Zjednotená Európa ešte nebola taká silná ako dnes. KDE TO ŽIJE?
07 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Andrej Stančík vystúpil v pondelok, 7. novembra 2022, v Sofii na zasadnutí ministrov zahraničných vecí štátov Stredoeurópskej iniciatívy (SEI). Podujatie zorganizovalo Bulharsko, ktoré v roku 2022 predsedá tejto regionálnej platforme.

Hlavnou témou zasadnutia bola diskusia o možnostiach ďalšej pomoci Ukrajine v jej boji za svoju identitu a slobodu a otázky európskej perspektívy regiónu západného Balkánu.

"Ruská agresia voči nášmu susedovi, Ukrajine, ohrozuje nielen nás, ale aj celý existujúci bezpečnostný systém v Európe. Všetci si preto musíme uvedomiť, že udržanie suverénnej a nezávislej Ukrajiny musí byť našou prioritou. S nádejou sa dívam na fakt, že ešte nikdy v našej histórii nebola zjednotená Európa taká silná ako dnes," zdôraznil štátny tajomník Andrej Stančík.

Pellegrini: Mikulec zo Slovenska urobil migračný lievik
Mikulec má káuz na desať odvolaní!Strana Hlas-SD je okamžite pripravená podporiť odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Uviedol to predseda Hlasu, Peter Pellegrini na pondelkovej tlačovke. Prečo "zase"? Peter Pellegrini na TB upozornil, že je... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Stančík ďalej potvrdil trvalú podporu Slovenska rozširovaciemu procesu EÚ. "Krajiny západného Balkánu potrebujú našu jednoznačnú podporu. Nemôžeme stratiť tento región v záujme nášho vlastného mieru, stability a pohodlia. Musím však podotknúť, že pre úspešný prístupový proces je nevyhnutná silná vlastná zodpovednosť západobalkánskych partnerov a realizácia potrebných štrukturálnych reforiem," uviedol Stančík.

Na záver zasadnutia prijali členské krajiny SEI Spoločné vyhlásenie osadzujúce ruskú agresiu voči Ukrajine a potvrdili podporu suverenity, nezávislosti a územnej celistvosti Ukrajiny v rámci medzinárodne uznaných hraníc. Zdôraznili významnú úlohu SEI v podpore politického dialógu a spolupráce medzi jej členskými štátmi a pri upevňovaní ekonomickej stability a hospodárskeho rastu tohto regiónu.

Na okraj ministerského zasadnutia SEI sa štátny tajomník stretol so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskej integrácie Moldavskej republiky Vladimirom Cucom.

Kolíkovej NEVYŠIEL ďalší hon na ČARODEJNICE!
Najvyšší správny súd (NSS) v pondelok rozhodoval o jednej zo zmeniek v kauze zmeniek TV Markíza. Spod disciplinárneho návrhu oslobodil sudkyne Andreu Haitovú a Ivonu Hrčekovú. Kolíková neuspela Disciplinárny návrh podala ešte Mária Kolíková (SaS)... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova / TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik