Slovensko proti NACIZMU bojovať nechce! NEUVERÍTE prečo
07 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Dňa 4. 11. sa na Valnom zhromaždení OSN hlasovalo o návrhu rezolúcie, ktorá hovorí o boji proti glorifikácii nacizmu a iných ideológií prispievajúcich k rasizmu. Slovensko zahlasovalo proti - návrh totižto podalo Rusko.

Kde sú princípy Valného zhromaždenia? 

„O boji proti glorifikácii nacizmu, neonacizmu a iným praktikám, ktoré prispievajú k eskalácii súčasných foriem rasizmu“ - to je rezolúcia, ktorú prijal tretí výbor VZ OSN. Toto hlasovanie však ukázalo, že VZ funguje na základe geopolitických sympatií. Za rezolúciu totiž nehlasovalo ani Slovensko, ktoré boj proti nacizmu či rasizmu považuje za samozrejmosť.

Kolíkovej NEVYŠIEL ďalší hon na ČARODEJNICE!
Najvyšší správny súd (NSS) v pondelok rozhodoval o jednej zo zmeniek v kauze zmeniek TV Markíza. Spod disciplinárneho návrhu oslobodil sudkyne Andreu Haitovú a Ivonu Hrčekovú. Kolíková neuspela Disciplinárny návrh podala ešte Mária Kolíková (SaS)... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova / TASR

Nevidíme si ďalej od nosa

Toto hlasovanie môže byť veľmi krátkozraké. Ako väčšina volieb "proti niekomu či niečomu". Boj proti extrémizmu by nemal byť obeť medzinárodných sporov. Má naopak spájať. Za prijatie dokumentu hlasovalo 105 štátov, proti 52 a hlasovania sa zdržalo 15 štátov. 

Zdroj: OSN
OSN | Výsledky hlasovania o rezolúcii

Kto bol pod návrhom podpísaný

Hlasovanie proti je zarážajúce aj preto, že pod návrh rezolúcie boli podpísané aj štáty, ako Sýria, Sudán, Južná Afrika či Azerbajdžan. 

„Rezolúcia odporúča krajinám prijať vhodné konkrétne opatrenia, a to aj v legislatívnej oblasti a v oblasti vzdelávania, aby zabránili revízii histórie a výsledkov Druhej svetovej vojny a popieraniu zločinov proti ľudskosti a vojnových zločinov spáchaných počas Druhej svetovej vojny,“ uviedla diplomatická misia Ruskej federácie pri OSN podľa tlačovej služby tamojšieho ministerstva zahraničných vecí.

Zoznámte sa s MINDY. Takto budeme vyzerať v roku TRITISÍC? (FOTO)
Mindy vytvorili dizajnéri a ich model ukazuje, aký vplyv bude mať po tisícročí používania smartfónov a počítačov na fyziognómiu človeka. Ako budú vyzerať naše prapravnúčatá? Dizajnéri nemajú čo robiť? "Aby sme si plne uvedomili vplyv každodenných... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik