Kolíkovej NEVYŠIEL ďalší hon na ČARODEJNICE!
07 | 11 | 2022 I Eka Balaskova / TASR

Najvyšší správny súd (NSS) v pondelok rozhodoval o jednej zo zmeniek v kauze zmeniek TV Markíza. Spod disciplinárneho návrhu oslobodil sudkyne Andreu Haitovú a Ivonu Hrčekovú.

Kolíková neuspela

Disciplinárny návrh podala ešte Mária Kolíková (SaS) za svojho pôsobenia na poste ministerky spravodlivosti. Dôvod - členky senátu Krajského súdu Bratislava zrušili uznesenie prvostupňového súdu o zastavení civilného konania v kauze televíznej zmenky. 

Vyjadril sa aj Ústavný súd

Podľa ÚS SR šlo o "svojvoľný a nelogický výklad zákona, v ktorom možno badať prvky zneužitia moci." Vyplatenie zmenky požadoval podnikateľ Marian Kočner.

Čoho sa mali dopustiť

Ministerstvo svoj návrh odôvodnilo závažným disciplinárnym previnením. Navrhovalo preto, aby bola Haitová preložená na okresný súd. Obom mal byť na rok znížený funkčný plat o 70 percent. Ako Haitová, tak aj Hrčeková vinu odmietli.

Uhrík: Ak sa nepokloníte oltáru LGBT, je z vás zločinec
Ďalším z politikov, ktorý sa vyjadril k internému obežníku arcibiskupa Oroscha je europoslanec Milan Uhrík (Republika). Arcibiskupov obežník Nespokojný kňaz z Trnavskej arcidiecézy cez Denník N zverejnil obežník, ktorý duchovným pravidelne... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Rozhodnutie NSS

“Skutok, ktorého sa dopustili, nie je disciplinárnym previnením,” zdôvodnila predsedníčka disciplinárneho senátu NSS Anita Filová. Pripomenula pritom, že NSS nespochybňuje závery ÚS SR. Ten rozhodol o porušení práv Markízy, no dodala, že nie je v kompetencii Ústavného súdu posudzovanie konkrétnych rozhodnutí sudcov. Podľa nej má toto v kompetencii práve NSS. 

Názor Haitovej obhajcu

“Nič z tohto konania sa nestalo, disciplinárne obvinené sudkyne nevydali svojvoľné rozhodnutie, ktoré by bolo v rozpore s právom," poznamenal Jiří Kučera. Ešte pred vyhlásením rozhodnutia Haitová vyhlásila, že si nie je vedomá, že by spáchala disciplinárne previnenie, z ktorého je obvinená.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Anna Belousovová: Zobudíme sa, až keď nám to buchne za zadkom?!
Problém s enormným nárastom ilegálnych migrantov nejaký čas verejne prezentujú viacerí opoziční politici. Koná už aj GP Maroš Žilinka. Je najvyšší čas konať V pondelok, 7. 11. generálny prokurátor Maroš Žilinka poveril námestníka generálneho... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balašková