Igor Melicher: Dezinformácie a hoaxy našich politikov
08 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Štátna inkvizícia zrazu nefunguje! Mladý sociálny demokrat Igor Melicher (Smer-SD) uvádza na pravú mieru niekoľko lživých informácií, ktoré šíria koaliční politici v súvislosti s referendom o predčasných voľbách.

Zrejme sa boja

"Politici vládnej koalície, ale aj falošnej opozície v podobe SaS sa zrejme veľmi boja referenda o predčasných voľbách. Bez akéhokoľvek váhania sú ochotní šíriť vo verejnom priestore medzi občanmi doslovné dezinformácie a hoaxy. Dajme teda veci späť na pravú mieru a demaskujme lži koaličných politikov a ich kumpánov," píše na sociálnej sieti Melicher.

Pripomenutie spred štyroch rokov

"Robert Fico v roku 2018, týždne po smrti Kuciaka hovoril o tom, že ak má koalícia v NR SR stále jasnú a fungujúcu väčšinu, čo vtedy mala, je popretím výsledkov riadnych demokratických volieb, ak sa takáto koalícia rozhodne uznesením v parlamente ukončiť svoje funkčné obdobie a vyhlásiť predčasné voľby," oživuje nám pamäť Melicher.

Fico Čaputovej: Slúžka amerických záujmov! Dúfam, že vás aj Soros ocení
Čo nám vadí na termíne 21. januára 2023, pani Čaputová? Že ste po referende zmarili aj kampaň na referendum. Dúfam, že vás George Soros ocení! Takto reagoval na status prezidentky o termíne referenda líder opozície Robert Fico. Čaputová dotiahla... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Odhalenie hoaxu

"A tu prichádza k odhaleniu hoaxu, ktorý šíria terajší koaliční politici. Robert Fico a Smer dnes chce, aby o predčasných voľbách rozhodli ľudia v referende najvyšším demokratickým spôsobom. Ambícia Smeru je, aby ľudia v referende vystavili pravicovej koalícii vedenej Matovičom účet a vyvolali takýmto spôsobom predčasné voľby.

To je však dnes veľmi ťažké, pretože prvé referendum o predčasných voľbách prezidentka Čaputová zarezala a druhé výrazne oklieštila, no úplne nezmarila, čo je šťastie," kvituje Melicher.

Vôľu ľudu by rešpektovali

"Ak by sa v roku 2018 rozhodla akákoľvek z vtedajších strán opozície zorganizovať referendum o predčasných voľbách, všetci v Smere by sme toto referendum rešpektovali, pretože je to najvyššia forma priamej demokracie a vôle ľudu. Lenže v roku 2018 chceli pravicoví opoziční politici, aby si vtedajšia koalícia na čele so Smerom skrátila v NR SR volebné obdobie sama uznesením, aj keď mala funkčnú väčšinu v parlamente a veci fungovali," pripomína ďalej Melicher.

Prezidentka odráža útoky: Lepší termín referenda nemám
Termín referenda 21. januára bol najskorší možný. Termín konania sa referenda 21. januára 2023 odporučil odbor volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra SR ako najskorší možný. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Dnes je situácia iná

"Nebolo to rovnaké ako dnes, keď nám vládne menšinová vláda, ktorá na veľkú časť vecí nevie nájsť v parlamente dostatočnú podporu, zjavne korumpuje nezaradených poslancov a keď potrebuje čas na presviedčanie ďalších poslancov, tak používa nekalé praktiky. Toto je rozdiel medzi Smerom a terajšou vládnou koalíciou," porovnáva Melicher.

OĽaNO a SaS klamú

"My sme sa k problémov postavili ako rovní ľudia, povedali sme verejnosti všetky plusy aj mínusy toho čo sa môže stať a ponúkame čistú, demokratickú cestu. Politici terajšej vlády z OĽaNO a SaS sa k veciam stavajú ako zbabelci a namiesto pravdy radšej šíria hoaxy a klamú ľudí priamo do očí," uzatvára Melicher.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik