Rusi budú zas voliť v Amerike?
07 | 11 | 2022 I Milan Laca

Americkí vedci obviňujú Rusko zo snahy zasahovať do volieb do Kongresu, ktoré budú 8. novembra.

Experti a výskumníci na digitálnu bezpečnosť informovali o ruských pokusoch zasahovať do strednodobých volieb do amerického Kongresu. Tie budú 8. novembra 2022, píšu The New York Times.
Rusi zas podvracajú...
"Výskumníci identifikovali sériu ruských informačných operácií, s cieľom ovplyvniť voľby v USA a prípadne oslabiť podporu pre Ukrajinu," píše sa v článku.
Biden tvrdí, že demokrati môžu vyhrať doplňujúce voľby do Kongresu. No je tu TRUMP!
Prezident USA Joe Biden v piatok vyhlásil, že demokrati v budúcotýždňových doplňujúcich voľbách do Kongresu zvíťazia, ale varoval, že dva roky budú ťažké, ak sa prieskumy verejnej mienky ukážu ako správne a zvíťazia republikáni. Doplňujúce voľby... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr
Síce menej, ale predsa
Podľa zdrojov novín, sú súčasné informačné operácie Ruskej federácie, vykonávané na sociálnych sieťach „výrazne menšie“, v porovnaní s prezidentskými voľbami v USA  v roku 2016. Naďalej však ovplyvňujú „vnímavých používateľov". Cieľom je, ako doteraz, vyvolať hnev medzi konzervatívnymi voličmi a podkopať dôveru v americký volebný systém,“ píšu noviny.
Nový ruský cieľ
Naznačujú tiež, že novým cieľom ruskej informačnej kampane v USA sa stala americká podpora Ukrajine, ktorú sa Ruská federácia snaží oslabiť svojím vplyvom na obyvateľstvo krajiny na online platformách.
Rusi hovoria svoje
Rusko v minulosti opakovane vyvracalo obvinenia zo zasahovania do záležitostí  USA,  aj pri voľbách. Tlačový tajomník prezidenta Dmitrij Peskov ich označil za „absolútne nepodložené“. Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyhlásil, že neexistujú žiadne skutočnosti, ktoré by to potvrdzovali.
 
https://www.hlavnydennik.sk/2022/11/05/machinacie-klanu-bidenovcov-postupne-vyplavaju-na-povrch-trump-uz-davno-o-tom-hovori
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik