Remišová považuje referendum za zbytočnosť. Blanár reagoval diplomaticky, Blaha Remišovú TOTÁLNE VYMAZAL!
06 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová považuje referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie za kampaň opozičných strán Smer-SD a Hlas-SD. Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) to odmieta, referendum je podľa neho ústavným právom občanov SR. Vyplýva to z ich vyjadrení v diskusnej RTVS O 5 minút 12. Blaha si servítku pred ústa nedával a Remišovú označil za  vyfúkaného kokeršpaniela!

"Referendum bude v januári, keď bude vrcholiť energetická kríza. V takomto čase vyhadzovať peniaze na volebnú kampaň Smeru je sebecké, cynické a absolútne neúctivé voči občanom SR," vyhlásila Remišová. Blanár reagoval, že referendum by sa podľa neho nemuselo uskutočniť, ak parlament schváli novelu ústavy k skráteniu volebného obdobia. "Je to najlacnejšie," podotkol.

Skritizoval tiež vládu, že nedostatočne pomáha ľuďom. Remišová reagovala, že už prijali viacero opatrení, napríklad proti inflácii či energetickej kríze. Vláda podľa nej pomáha aj rodinám či ohrozeným skupinám.

Blaha jej nič nedaroval

Vždy, keď sa objaví Veronika Remišová v telke, najčastejší pohyb u väčšiny Slovákov je plieskanie si rukou po čele. Takzvaný facepalming.

Bod 1. - 5.

1. Dnes tam nabehla s účesom vyfúkaného kokeršpaniela a s plnou vážnosťou označila milión ľudí, ktorí svojim podpisom podporili referendum, za chrapúňov.

2. Pretože rušiť túto milovanú vládu takými hlúposťami, ako je demokracia, je vraj cynizmus a chrapúnstvo.

3. Veď je tu energetická kríza - tak poďme zrušiť aj voľby a už navždy nech je tu Verča s Igorom, hlavne ich nerušiť! Aj keby rezali ľudí na námestiach - ešte im podáme aj pílky, lebo energetická kríza!

4. A potom ešte Mrs. DPH zatne, že je náramne spokojná s komunálnymi voľbami, kde žaludi na čele so Šeligom dostali taký világoš ako Maďari v 1849. Už nemajú ani percentá nízkotučného mlieka a Remišová vyzýva iných k sebareflexii. Paráda!

5. Ona spadla z oblakov. Rovno na hlavu. Verča z Gurunu. Ona sama sebe gratuluje, ako vláda úžasne pomáha ľuďom a ťapká sa po vlastnom ramene, aká je skvelá - a ľudia medzitým melú z posledného.

Roman Michelko: Nenechajme bezostyšnú lož bez odozvy
Politológ a spisovateľ Michelko sa zameral na prísľub Igora Matoviča, že jeho poslanci podporia predčasné voľby, ak k referendu príde 1,3 milióna voličov. Vo svojej glose tiež rozobral nedávnu demonštráciu v Košiciach a fatálne zlyhanie médií pri... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Bod 6. - 10.

6. Ľudí majú až tak na saláme, že nie sú schopní obetovať ani svoje teplé miestečká a limuzínky. Je tu jasná ponuka - prejde im rozpočet, ak budú predčasné voľby, ktoré chce drvivá väčšina Slovákov.

7. Ale nie - pre Remišovú je prednejšia jej teplá stolička. Dobre vie, že do parlamentu sa už nedostane a bude sa musieť vrátiť ku kariére bábkoherečky. Filmárik a Veruška.

8. Hegeromatovičova vláda drží ľudí ako rukojemníkov. Vykašľala sa na seniorov, rodiny aj robotníkov - a keď im môže pomôcť, tak ani za svet, lebo Verča sa chce ešte rok a pol povoziť na vládnej limuzínke.

9. Nemajú väčšinu a tak nechajú nejakého svojho oľanáckeho Otíka akože zapájať káblik do dierky, aby vyskratoval celý parlament - toto dnes ponúkajú Slovensku.

10. Ale namiesto toho, aby podporili referendum a predčasné voľby, oni Slovákom nadávajú do "chrapúňov". Lebo požadujú základné demokratické práva.

Americké lietadlá sa vysmievajú Moskve. Drzosť či odvaha? (FOTO)
Posádka amerického vojenského lietadla predviedla v utorok večer pri moskovskej základni v Sýrii šialený manéver. Ako na to reagovali Rusi, nateraz nie je známe. Letecké tankovacie lietadlo KC-135 Stratotanker nakreslilo „nebeský penis“ v... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Bod 11. - 15.

11. V paláci majú Čaputovú, ktorá urobí všetko preto, aby ich udržala pri moci - ešte dokonca odrádza ľudí od účasti na referende, čo je od hlavy štátu taký nechutný útok na demokraciu, že to by si nedovolil ani Šaňo Mach.

12. Ale toto tu dnes vládne. Čaputová zbiera ceny od neoliberálov z cudziny za to, že nenávidí Slovákov. Remišová im rovno nadáva do chrapúňov. Pre Naďa sú ľudia "opice" a pre SaS-ku sú "fekál".

13. Bzučiak Makara dnes nenechal Jurovi Blanárovi dopovedať ani dve slová po sebe a brbotal tam ako vŕtačka u susedov. Nepomohlo - zaznelo to najdôležitejšie: ak sa dostaneme k moci, zrušíme sankcie.

14. Iné riešenie neexistuje. Buď Slovensko skrachuje na tom, že budeme kompenzovať niekoľko desaťročí všetkým firmám účty za elektrinu, alebo sa zrušia šialené sankcie proti Rusku.

15. A Lady Máňuška tam dokola krúti ako pokazená platňa, že za všetko môže Smer. Ona tam reálne riešila dejiny Slovenska z roku 2008. To už nie je politika, to je diagnóza: delirium tremens.

Ešteže v RTVS nemajú hlasovanie divákov. Zase by ju ľudia vysmiali a zase by sa panička sťažovala na lampárni. Verča, Verča, Ty si strašný tragéd :-)

Takto vláda pomáha občanom: „Keby som nemala manžela, bola by som nútená predať dom a jednoducho sa ísť asi pásť"
Dôchodcovia s minimálnymi penziami sa ich navýšenia dočkajú najskôr v roku 2024. S návrhom na ich rozmrazenie prišlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR), čo je podľa Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) neskoro. Prečo ich... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik