Premiér označil vyjadrenia Oroscha za nešťastné. Milanová káže ako majú kňazi kázať
06 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Premiér Eduard Heger (OĽANO) označil vyjadrenia trnavského arcibiskupa Jána Oroscha na adresu obetí bratislavského teroristického útoku za nešťastné. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy. Ministerka Milanová zvolila nevhodnú rétoriku a KBS zareagovalo.

"Toto je čas, keď potrebujeme viesť diskusiu, ktorá je konštruktívna a nepolarizuje. Prinášať pochybnosti a ďalšiu polarizáciu je veľmi nešťastné," skonštatoval.

Premiér tiež pripomenul, že obežník bol interným dokumentom. "I napriek tomu si myslím, že každý by mal vážiť slová, aké používa a čo zasieva do mysle ľudí," doplnil.

Avizoval, že návrh legislatívy na posilnenie majetkových práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti by minister spravodlivosti mohol predstaviť v priebehu týždňov. "Ministra spravodlivosti som požiadal, aby začal bezodkladne konať. On začal bezodkladne konať. Je to však istý legislatívny proces, chce to pripraviť kvalitne," dodal.

Polícia rozpútala HON na trnavského ARCIBISKUPA len pre iný pohľad na vraždu dvoch mladých ľudí na Zámockej
Trnavský arcibiskup Ján Orosch prichádza s neuveriteľnou informáciou, ktorú zverejnil v diecéznom obežníku. Týka sa minulomesačnej vraždy dvoch mladých ľudí z komunity LGBTI+ na Zámockej ulici v Bratislave. Arcibiskup spochybňuje nevinnosť obetí,... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

MInisterka Milanová káže ako majú kázať

Akékoľvek prejavy neznášanlivosti je potrebné vytesniť z našich životov, ako aj z kazateľníc. Povedela to ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO). "Text trnavského arcibiskupa považujem za prejav absolútneho nepochopenia, krutosti, konšpiračnej manipulácie a šírenia dezinformácií," uviedla ministerka. "Relativizovanie teroristického útoku na Zámockej sa nedá vnímať inak ako znevažovanie dvoch nevinných obetí a ich pozostalých," upozornila.

Dodala, že podobné prejavy nemožno prejsť mlčaním, preto sa obrátila na Konferenciu biskupov Slovenska (KBS), aby sa k prípadu jasne vyjadrila.

Konferencia biskupov Slovenska stojí za arcibiskupom

Každý biskup vo svojej diecéze je kompetentný za svoje konanie i vyhlásenia a zodpovedá za svoje názory. V reakcii na medializovaný obsah obežníka trnavského arcibiskupa Jána Oroscha to pre TASR uviedla Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

Bližšie komentovať obsah dokumentu nechce. Odvoláva sa pritom na to, že ide o dokument pre vnútornú potrebu Trnavskej arcidiecézy a slovo arcibiskupa sa viaže na tento dokument. "Neprináleží nám to komentovať," tlmočil stanovisko KBS Radovan Pavlík z tlačového oddelenia.

Danko, Saková, Kotleba: Utečenecká KRÍZA na Slovensku SÚVISÍ so ZLYHANĺM polície
Utečenecká kríza na Slovensku patrí medzi najdiskutovanejšie témy. Najkritickejšia situácia je na Záhorí konkrétne v obci Kúty (okr. Senica). Práve tam sa eviduje zvýšený nápor nelegálnych migrantov. Dokonca tam majú postavené stanové mestečko,... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik