Srbský politik tvrdí, že jeho syn nemôže navštevovať Harvard. Dôvod vás prekvapí (VIDEO)
06 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Podľa predsedu  Liberálnodemokratickej strany (LDP) Čedomira Jovanoviča, jeho syn nemohol študovať na Harvardskej univerzite, pretože Srbsko nezaviedlo sankcie proti Rusku.

Čedomir Jovanovič vyjadril svoj názor v televíznom rozhovore, že jeho syn Mihajlo sa prihlásil na Harvard, Stanford a tri ďalšie univerzity, ale americké inštitúcie jeho prijatie zamietli, pretože Srbsko neuvalilo sankcie na Rusko.

"Vo februári mal jeho syn absolvovať päť pohovorov a všetkých päť aj absolvoval," píše Index.

Podľa Jovanoviča mu všetky univerzity e-mailom napísali, že bude informovaný o začatí akademického roka a zápise.

"Neskôr ale prišla ďalšia správa zo všetkých piatich adries, že jeho zápis sa odkladá a rozhodnúť o tom je v kompetencii univerzít," povedal srbský politik.

Vysoké školy podľa neho v e-mailoch neuviedli dôvod na odmietnutie jeho syna, ktorý mal inak nárok na prijatie a tak Jovanovič sám dospel k záveru, že dôvodom nemôže byť nič iné ako chýbajúce sankcie Srbska proti Rusku, ktoré vedie vojnu na Ukrajine.

"V Mihajlovej škole v Edinburghu bol učiteľ ruskej národnosti, všetci ho mali veľmi radi a zrazu ho požiadali, aby z jednej chvíle na druhú prestal prichádzať. V určitom momente sa bude musieť rozhodnúť aj Srbsko," povedal Jovanovič podľa Index.

Video:

Predseda parlamentu Boris Kollár poslal admina stránky Polícia Slovenskej republiky do za..u
Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi v Trnavskej arcidiecéze arcibiskup Ján Orosch, v liste určenom pre kňazov mal zapochybovať o tom, či boli obete streľby pred barom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave skutočne nevinné. Časť obežníka,... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik