Prezidentka a premiér sa stretli na omši
04 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Eduard Heger (OĽANO) sa vo štvrtok večer zúčastnili na svätej omši za obete októbrovej tragédie na Zámockej ulici v Bratislave a za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi. Bohoslužba sa konala v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

"Matúš a Juraj, na ktorých dnes spomíname, svojim životom nikoho neohrozovali, nikomu neubližovali. Boli súčasťou našej krajiny, boli našimi občanmi, mali svoje plány a sny. Rovnako sme sa pomodlili, aj za mladé životy, ktoré zbytočne vyhasli pri dopravnej nehode na Zochovej ulici," uviedol po omši na sociálnej sieti premiér.

"Dnes vnímam, že hnevu a nenávisti je v našej spoločnosti veľmi veľa, a to nemôžeme tolerovať. Aj preto bolo hlavným úmyslom dnešnej omše modlitba za pokoj a porozumenie medzi ľuďmi," uviedol Heger.

Vyzval tiež ľudí na vzájomný rešpekt. "Porozumenie, vzájomný rešpekt, láska k blížnemu, to sú hodnoty, ktoré potrebujeme k sebe prechovávať, tie prinášajú rozmach a prospech pre nás všetkých. Preukazujme si porozumenie, úctu. (...) Verím, že máme spoločný cieľ. Demokratickú krajinu, v ktorej sa každý cíti slobodne a bezpečne," dodal Heger.

Na omši sa zúčastnil aj bratislavský primátor Matúš Vallo či niektorí ministri.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Čaputová si opäť niečo NEODPUSTILA! Opozícia hovorí o demokratickom pokrytectve
Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín plebiscitu oznámila vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová. Popri tom však nezabudla prihodiť polienko do ohňa. Hlas hovorí o ďalšom znevážení priamej... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik