Fico: Za ZMARENIE referenda ČAPUTOVÁ dostane lízatko od Bidena (VIDEO)
04 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Robert Fico a Ľuboš Blaha (obaja Smer-SD) opäť raz upozornili ako na nestabilitu vlády, tak na ich dvojitý meter voči referendu, ktoré prezidentka vyhlásila so zaťatými zubami.

Hegerove rozumy

"Podľa Hegera je referendum legitímny nástroj, aby ľudia vyslovili svoju vôľu. Toto však podľa Hegera platí len vtedy, ak vôľa vyslovená ľudom vyhovuje zdecimovanej vládnej koalícii," hovorí Robert Fico, pričom nezabudne pripomenúť, že Heger považuje referendum za škodlivé len ak je smerované proti vláde.

"Vtedy ide len a len o kampaň Smeru-SD a moju osobnú za štátne peniaze.

Smer odkazuje Čaputovej a vláde: Bojíte sa referenda!
Vraj demokratickí koaliční politici sa boja plebiscitu! Drvivá väčšina členov vládnej koalície na čele s prezidentkou nehanebne odrádza Slovákov od účasti na januárovom referende. Smer-SD odmieta, že by referendum bolo jeho kampaňou a kritizuje... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Obrovská miera pokrytectva

Ľuboš Blaha v tejto súvislosti pripomenul referendum spred 12 rokov, v ktorom sa rozhodovalo o ďaleko menej závažných veciach - za akých podmienok sa budú nakupovať vládne limuzíny, voľby cez internet a podobne.

"Toto bolo hodné referenda v roku 2010, tam nevadilo, že sa vraj vyhadzujú peniaze,  ale teraz, keď sa hovorí o zmene Ústavy, sú to vraj vyhodené peniaze," nechápe podpredseda Smer-SD a pripomenul, že za Matovičovo celoplošné testovanie sme dali osemdesiatnásobok toho, čo by stálo referendum. 

Aká stabilita Hegerovej vlády?

"Aby svoje perly ducha zavŕšil, skonštatoval, že zmena Ústavy, ktorá sa navrhuje v referende a ktorá vytvára podmienky na konanie predčasných volieb môže vraj vyvolať nestabilitu počas volebného obdobia. Lebo jeho vláda má celé štyri roky na naplnenie vládneho programu," vysvetľuje Fico Hegerovo myslenie.

Načo je nám zmena Ústavy

"Zmenu Ústavy, ako je navrhovaná v referende od nás požaduje Ústavný súd. Sme jediná krajina na svete, ktorá nemôže zorganizovať predčasné voľby," upozorňuje Fico s tým, že o nejakej stabilite vlády OĽaNO sa vôbec nedá hovoriť.

Uhrík o postoji koalície k REFERENDU: Zrazu je vôľa ľudu PROBLÉM?
Nerozumiem tej kritike referenda z radov tzv. "demokratických strán". Zrazu je vôľa ľudu problém? Túto otázku si položil europoslanec Milan Uhrík (Republika). A kritika, ktorá sa na vyhlásenie referenda spustila zo všetkých smerov od predstaviteľov... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Odvolal sa na Drgonca

Ľuboš Blaha pripomenul, že aj emeritný ústavný sudca Ján Drgonec sa vyjadril, že referendum mala prezidentka vyhlásiť, keď aj s jednou otázkou, na 29. 10.

"Keby bolo referendum podľa pána Drgonca, verte tomu, že referendum by bolo úspešné. Dnes už mohlo byť po vláde, ale to nie je v záujme pani prezidentky," konštatoval poslanec Blaha. 

https://t.me/LubosBlahaSmer/445

Novú vládu potrebujeme, ako soľ

"V parlamente vládna koalícia za ne nikdy nezahlasuje. Krajina je v totálnom rozklade a Heger nám tu hovorí, že predčasné voľby sú pre Slovensko Sodoma-Gomora. 21. január bude pre Slovensko dôležitý deň. Je len na vás, či ho využijete," uzatvára Robert Fico.

Podľa Blahu Čaputová robí všetko pre to, aby zmarila ďalšie referendum. "A áno, šepká sa, že za zmarenie referenda Čaputová dostane lízatko od Bidena, ktorý ju čoskoro prijme v Bielom dome. Pohladí, postíska a Čaputová od dojatia zruší aj parlamentné voľby, aby Heger mohol posielať zbrane na Ukrajinu do skončenia vekov." 

Aktualizované! REFERENDUM O MOŽNOSTI SKRÁTIŤ VOLEBNÉ OBDOBIE BUDE 21. JANUÁRA 2023
Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín plebiscitu oznámila vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová. Vyzývať občanov na účasť v referende nebude. "Toto referendum vnímam ako súčasť rok a pol... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik