Elon Musk spúšťa na Twitteri hromadné prepúšťanie
04 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Zníženie počtu zamestnancov, ktoré bude doručené e-mailom, prichádza v čase, keď sa špekuluje, že nový generálny riaditeľ Twitteru prepustí až 50 % zamestnancov, informuje Guardian.

Znižovanie našej globálnej pracovnej sily

Elon Musk začne v piatok s hromadným prepúšťaním na Twitteri, čím výrazne zníži pracovnú silu platformy sociálnych médií, uviedla spoločnosť vo štvrtok v e-maile pre zamestnancov.

„V snahe postaviť Twitter na zdravú cestu prejdeme v piatok náročným procesom znižovania našej globálnej pracovnej sily,“ uviedol e-mailom. O prepúšťaní informovali New York Times a Washington Post a citovali interný e-mail .

Všetci zamestnanci dostanú e-mail v piatok, uvádza sa v oznámení. Tí, ktorí v práci zostávajú, dostanú e-mail na svoj pracovný účet, prepustení dostanú upozornenie na svoj osobný e-mail. Zamestnanci boli upozornení, aby nezverejňovali „dôverné informácie o spoločnosti“ na sociálnych sieťach alebo v tlači.

Muskove pracovné škrty sú súčasťou širšieho úsilia o to, aby bola spoločnosť zisková po jej kúpe za 44 miliárd dolárov, čo je cena, o ktorej pripustil, že predstavuje „preplatenie“. Na dokončenie dohody Musk predložil kombináciu vlastného financovania a pôžičiek vo výške približne 13 miliárd dolárov.

The Washington Post s odvolaním sa na interný zdroj uviedol, že očakávané prepúšťanie bude mať na spoločnosť široký dosah, a to so znížením marketingu, produktov, inžinierstva, práva a dôvery a bezpečnosti.

Odborníci na dezinformácie a obhajcovia občianskych práv varovali, že prepustenie zamestnancov Twitteru len niekoľko dní pred strednodobými voľbami v USA by mohlo mať vážne následky. 

„Vďaka strašnému útoku na Paula Pelosiho sme boli len svedkami toho, ako môžu konšpiračné teórie sociálnych médií vyústiť do skutočného násilia, no Musk týmto procesom prechádza nebezpečnou rýchlosťou,“ povedal Sacha Haworth, výkonný riaditeľ projektu Tech Oversight Project.

Uhrík o postoji koalície k REFERENDU: Zrazu je vôľa ľudu PROBLÉM?
Nerozumiem tej kritike referenda z radov tzv. "demokratických strán". Zrazu je vôľa ľudu problém? Túto otázku si položil europoslanec Milan Uhrík (Republika). A kritika, ktorá sa na vyhlásenie referenda spustila zo všetkých smerov od predstaviteľov... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

#OneTeam

Zamestnanci Twitteru si vo štvrtok na platforme vymieňali správy o podpore, keď hrozilo prepúšťanie, pričom mnohí používali na pracovisku hashtag #OneTeam.

Vo štvrtok večer do piatka ráno začali zamestnanci Twitteru tweetovať o tom, že boli prepustení – niektorí tvrdili, že sa to dozvedeli tak, že im zablokovali pracovný e-mail, notebooky alebo internú komunikačnú aplikáciu spoločnosti Slack.

"#OneTeam navždy. Všetkých som vás tak veľmi miloval,“ napísal na Twitteri komunitný manažér Simon Balmain. "Tak smutné, že to muselo skončiť takto."

"Môže byť srdce plné a zlomené zároveň?" James Loduca, vedúci oddelenia začleňovania, diverzity, rovnosti a dostupnosti, tweetoval predtým, ako odstránil odkazy na Twitter zo svojho životopisu na Twitteri.

Prevrat sa neobmedzoval len na operácie Twitteru v USA. V Austrálii miestny marketingový manažér spoločnosti v piatok tiež tweetoval „ahoj Twitter, bola to jazda“.

Morálka na pracovisku údajne trpela už mesiace, keďže sa neustále šírila chaotická sága o tom, či si Musk kúpi Twitter, pričom zamestnanci húfne odchádzali.

Maďarská ministerka Judit Vargová: EÚ nie je federácia a dúfam, že ani nikdy nebude
Keby bol prezidentom Trump a v čele Nemecka stála Angela Merkelová, vojna by sa nestala alebo by to bol iba lokalizovaný konflikt. Tieto slová odzneli z úst maďarskej ministerka spravodlivosti Judit Vargovej v úvode rozhovoru pre National Interest.... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik