Blaha: Čaputová ďalej reže a rúbe do krve
04 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Opozičný poslanec na svojom vlastnom príklade upozorňuje na "nestrannosť" Ústavného súdu. Popri tom pozýva ľudí k prezidentkou vyhlásenému referendu. Jeho dátum prezidentka určila vo štvrtok na 21. január 2023.

Už sme mohli mať po...

"Ničí demokraciu, ničí slobodu. A ja síce nemôžem povedať, na koho pokyn to robí, ale určite si domyslíte, že to nie je Argentína. Zuzana Čaputová vyhlásila referendum na 21. januára. Keby sa konalo počas komunálnych volieb, prispelo by k vyššej účasti a dnes už mohla byť Hegerova vláda minulosťou," konštatuje poslanec Blaha.

Už vie, že je zmarené

"Ale Čaputová referendum o páde vlády zmarila. Jej hlavnou politickou úlohou je držať pri moci rusofóbnu vládu, ktorá posiela zbrane na Ukrajinu a skáče, ako "Argentínčania" pískajú. Pustila iba jednu otázku – o zmene ústavy. Urobila to len preto, že je presvedčená, že na technickú otázku sa nepodarí zmobilizovať dosť ľudí a referendum bude neúspešné," varuje Blaha.

"Je na ľuďoch, aby túto jej aroganciu vytrestali. Ak dôjde na referendum väčšina Slovákov, bude to ten najsilnejší politický signál, že Slovensko chce predčasné voľby. Čaputová sa potom môže aj hádzať o zem, ale bude to jej historická porážka," predpovedá poslanec.

Blaha Čaputovej: Nenechajte sa rušiť, pani prezidentka! (FOTO)
Totalita sa rozrastá ako rakovina! Vládou prešiel ďalší zákon o cenzúre - chcú blokovať weby, ktoré nešíria režimovú ideológiu. Skonštatoval to v statuse na sociálnej sieti podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. A čo v týchto chvíľach robí prezidentka... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nekritizovateľná

"Dnes sa zároveň ukázalo, že súdy má plne pod kontrolou čaputovský establišment. Ten istý Ústavný súd, ktorý škandalózne rozhodol, že v prípade referenda sú na Slovensku občania iba štatisti bez akýchkoľvek politických práv, rozhodol, že je zakázané kritizovať jej blahorodie Čaputovú," upozorňuje Blaha a ako príklad uvádza svoj prípad, kedy jeho právnici dali na ÚS sťažnosť kvôli odopretému spravodlivému súdnemu procesu.

"Súdy mi zakázali kritizovať Čaputovú bez toho, aby mi dali možnosť sa hájiť. Iba proste splnili pokyn Čaputovej. A bolo. Ústavný súd moju sťažnosť odbil cez právnu formalitu, ktorá je v rozhodnutiach súdov sporná. Vraj sa nemám obracať na Ústavný súd, ale mal som dať dovolanie na Najvyšší súd. A aby bola Hlava XXII. dokonaná, tam už sa obrátiť nemôžem, lebo medzitým vypršala lehota," popisuje svoju skúsenosť Blaha.

"Najtrápnejšie je, že Ústavný súd sa len trápne vyhovára. V prípade Esetu, ktorý sa nedávno obrátil v prakticky tej istej veci na Ústavný súd, žiadne formálne výhovorky neplatili. Tam Ústavný súd bez problémov rozhodol v merite veci a nebolo treba žiadne dovolanie. Ale u mňa bolo treba nájsť nejakú zámienku. A poslúžiť Čaputovej. Opakovane. Čo na tom, že ide o základné ústavné princípy na slobodu slova. A na spravodlivý proces," píše nespokojný poslanec.

Ide na ESĽP

"Potvrdilo sa len to, čo sme vedeli. Súdy na Slovensku sú v rukách čaputovskej liberálnej chobotnice. A na pokyn Čaputovej likvidujú jej kritikov... Česť výnimkám. Ale fajn. Splnili sme si domácu úlohu a teraz už môžeme ísť do Európy. Na Európsky súd pre ľudské práva. Prípad Čaputovej sa tam bude krásne vynímať," objasňuje Blaha ďalší postup.

OĽaNO sú gauneri! Fico má dôkaz
Robert Fico (Smer-SD) je presvedčený, že za "Halákovým káblom" je čistá sabotáž. Prezradil aj, prečo to u nás vyzerá, ako kedysi v ukrajinskom parlamente. Pár ťažkých hriechov "OĽaNO je schopné akéhokoľvek svinstva. Matovič skryl účtovníctvo... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Nech len vedia

"V celej Európe sa dozvedia, že na Slovensku je taká nadurdená a sebastredná prezidentka, že neznesie ani len kritiku od opozičného poslanca a otravuje súdy, aby mu zobrala slobodu slova. Dozvedia sa, že na Slovensku súdy rozhodujú o odobratí základných ústavných práv bez toho, aby prebehol súdny proces – bez práva na obhajobu. Dozvedia sa, čo to tu je za bordel," uzatvára paralelu Ľuboš Blaha.

Prvý krok

"Medzitým treba dúfať, že Čaputová dostane po frňáku už v januári – referendum bude prvý krok k tomu, aby sme nenávidenú vládu zbavili moci. Bude to prvý krok k tomu, aby sme ukázali celému tomuto čaputovskému neoliberálnemu režimu, že Slovensko chce zmenu. Dajte si do kalendárov 21. január 2023, priatelia. Nech to je prvé referendum, ktoré sa Čaputovej nepodarilo zmariť," vyzýva Ľuboš Blaha, podpredseda Smeru.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Známa speváčka: Čaká nás rok boha Marsa. Boha vojny a nepokojov
77-ročná Marcela Laiferová nie je len lekárka a speváčka, jej koníčkom je aj predpovedanie budúcnosti z hviezd, voči ktorým má veľký rešpekt. Tvrdí, že nás čaká rok Marsu - boha vojny. Ten "sľubuje" búrlivé a nestále časy. Mala skvelú... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Eka Balaskova