Ukrajincom je v Poľsku dobre
03 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Vyše 51 percent Ukrajincov žijúcich v Poľsku si zlepšilo životnú úroveň, ukázal vo štvrtok zverejnený prieskum medzinárodnej pracovnej agentúry Gremi Personal.

Žiadne zmeny v životnej úrovni nehlásilo 36,7 percenta Ukrajincov a pre 12,2 percenta sa ich životná úroveň v Poľsku zhoršila.
Skupina ukrajinských respondentov, ktorým sa zlepšila životná úroveň, spresnila, že v Poľsku si môžu dovoliť tovar, ktorý si na Ukrajine nemohli kupovať.

Agentúra Gremi Personal poznamenala, že Ukrajinci tvorili v Poľsku pred ruskou inváziou na Ukrajinu (24. februára) najväčšiu skupinu migrantov, Ich počty však dramaticky narástli, keďže Poľsko prijalo už milióny vojnových utečencov.

Gremi Personal urobila online prieskum na vzorke 1210 ukrajinských mužov a žien. (tasr/pap)

Poľsko: Utečencov máme plné zuby!
Poliaci majú plné zuby ukrajinských "utečencov". Aby bolo jasné - tých, ktorí odchod plánovali dávno, len naň nemali peniaze, alebo sa obávali, že ukrajinskú stredovekú mentalitu Európa nebude tolerovať. Dobyvatelia Európy 24. februára tohto roku... Čítať ďalej
02 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik