Uhrík o postoji koalície k REFERENDU: Zrazu je vôľa ľudu PROBLÉM?
03 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Nerozumiem tej kritike referenda z radov tzv. "demokratických strán". Zrazu je vôľa ľudu problém? Túto otázku si položil europoslanec Milan Uhrík (Republika). A kritika, ktorá sa na vyhlásenie referenda spustila zo všetkých smerov od predstaviteľov vládnej koalície určite zaskočila viacerých.

Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín plebiscitu oznámila vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová. Jedným dychom však zdôraznila, že vyzývať občanov na účasť v referende nebude.

"Toto referendum vnímam ako súčasť rok a pol prebiehajúcej kampane jednej politickej strany, preto nebudem vyzývať občanov k účasti, nebudem ich ani od účasti odrádzať," vyhlásila hlava štátu.

Stanovisko OĽaNO

"Januárové referendum o predčasných voľbách bude predvolebnou kampaňou opozície za štátne peniaze! Rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej vypísať referendum berieme na vedomie. Samotné Ficove referendum považujeme za zbytočné mrhanie peniazmi všetkých daňových poplatníkov. Čo je horšie, deje sa tak v ťažkých časoch celosvetovej energetickej krízy a obrovskej inflácie. Nejde o nič iné, ako o zúfalý pokus bývalého premiéra o návrat k moci a zabezpečenie si beztrestnosti. Sám Fico pritom predčasné voľby v minulosti prirovnával k prevratu," znie oficiálne stanovisko k referendu vládnej strany OĽaNO.

Čaputová si opäť niečo NEODPUSTILA! Opozícia hovorí o demokratickom pokrytectve
Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín plebiscitu oznámila vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová. Popri tom však nezabudla prihodiť polienko do ohňa. Hlas hovorí o ďalšom znevážení priamej... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Remišová stroho

Líderka Za ľudí Veronika Remišová na sociálnej sieti skonštatovala: "Zbytočné referendum a zbytočne vyhodené milióny na kampaň Smeru/Hlasu. V čase krízy je to zvlášť nezodpovedné k občanom Slovenska!"

Vo svojom statuse sa ku kritike hlasu ľudu pridal aj Peter Kremský (OĽaNO). "Tak sme sa Smerohlasu všetci poskladali na najdrahšiu mafiakampaň v histórii. Koniec kampane niekedy v januári," vyhlásil.

A Uhrík iba krúti hlavou

"Nerozumiem tej kritike referenda z radov tzv. "demokratických strán". Zrazu je vôľa ľudu problém? Keď sa môžu proti vôli občanov posielať zbrane na Ukrajinu, keď sa môžu kvôli hŕstke LGBTI pretláčať registrované partnerstvá, tak sa snáď môže kvôli pol miliónu podpisov občanov urobiť aj referendum. Ľudia majú právo vyjadriť sa. O tom je predsa demokracia. Či nie, páni "demokrati"?," uzavrel svoj status otázkou europoslanec.

K názoru Uhríka sa pridal aj právnik Marek Géci: "Čaputová vyhlási zajtra okresané referendum na 21.1.2023! Priatelia, toto referendum bude takzvane pomyselné referendum o neschopnej vláde, ktoré tak prezidentka a vláda nechcú a boja sa ho! Ukážme im cez hojnú účasť, že majú konečne vypadnúť a máme ich dosť!"

Aktualizované! REFERENDUM O MOŽNOSTI SKRÁTIŤ VOLEBNÉ OBDOBIE BUDE 21. JANUÁRA 2023
Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín plebiscitu oznámila vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová. Vyzývať občanov na účasť v referende nebude. "Toto referendum vnímam ako súčasť rok a pol... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik