Ohlasy na referendum: Taraba vidí šancu, Belousovová má kritiku
03 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyhlásila referendum na 21. januára 2023. Medzi prvými sa ozvali Tomáš Taraba (Život-NS) a Anna Belousovová

"V každom prípade majú ľudia jedinečnú možnosť toto referenendum poňať ako hlasovanie o tejto vláde a tomto volebnom období a je na každom, aby to využil, pretože to hlasovanie bude viac ako prieskum verejnej mienky," nabáda voličov predseda strany Život-NS.

"Ak sa podarí zmeniť ústavu, voľby bude vedieť už vyhlásiť zákonným spôsobom parlament 76 hlasmi. Je to zmena, ktorú blokuje SaS v parlamete už mesiace a preto je potrebná. Využime túto možnosť," pripomína, čo referendom chce opozícia a občania podpísaní pod petíciu, dosiahnuť.

Aktualizované! REFERENDUM O MOŽNOSTI SKRÁTIŤ VOLEBNÉ OBDOBIE BUDE 21. JANUÁRA 2023
Referendum o možnosti skrátiť volebné obdobie sa uskutoční v sobotu 21. januára 2023. Termín plebiscitu oznámila vo štvrtok prezidentka SR Zuzana Čaputová. Vyzývať občanov na účasť v referende nebude. "Toto referendum vnímam ako súčasť rok a pol... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Anna Belousovová

"Prezidentka Zuzana Čaputová nebude vyzývať občanov, aby sa zúčastnili referenda o možnom skrátení volebného obdobia, pretože ho vníma ako kampaň jednej strany. Opäť trafila capa! Vážená pani Čaputová, referendum je najvyššia forma demokracie a každý, kto ctí princípy demokracie by sa mal referenda zúčastniť bez ohľadu na to, kto ho iniciuje," odkazuje na sociálnej sieti Belousovová prezidentke.

"Nadstranícka hlava štátu by mala rovnako pristupovať k iniciatívam všetkých politických strán a každá ich aktivita konaná v zmysle ústavy a zákona by mala byť podporovaná aj hlavou štátu. To sa však nedeje," upozorňuje predsedníčka Národ a spravodlivosť, podľa ktorej Čaputová znova dokázala, že na úlohu prezidentky nemá a že nedokáže prekročiť tieň PS. 

"Demokracia je pre ňu len slovo, ktorého význam nie je schopná pochopiť, a ktoré používa, keď sa jej to hodí. Nie je a nikdy nebude skutočnou prezidentkou Slovenska," dodáva Anna Belousovová.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik