Aký bude ďalší postup školy SOŠ Nováky po útoku študenta?
03 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Psychologickú pomoc po útoku sekerou vo štvrtok ráno v Strednej odbornej škole (SOŠ) Nováky poskytnú odborníci okrem študentov i pedagógom. Škola sa následne s nimi dohodne na ďalšom postupe. Uviedla to riaditeľka SOŠ Katarína Piačková. Útočiť mal byť podľa nej študent prvého ročníka.

Riaditeľka sa k okolnostiam útoku vyjadriť nechcela, keďže ho vyšetruje polícia. Škola s policajtmi podľa nej intenzívne spolupracuje. "Všetkých nás to hlboko zasiahlo. Máme tu intervenčný psychologický tím, ktorý pracuje so žiakmi, o chvíľu budeme mať sedenie aj s učiteľmi," uviedla Piačková.

S útočníkom sa podľa svojich slov aj osobne rozprávala, o čom, nechcela povedať. "Chlapec je žiakom prvej triedy. Javil sa ako absolútne bezproblémový, nezaznamenali sme ani náznak niečoho, čo by sme si mali všimnúť," priblížila.

Ďalší PREŠĽAP Čaputovej: Pani prezidentka, TO VÁŽNE?
Prezidentka Zuzana Čaputová opäť raz predviedla, že nemusí rešpektovať pravidlá! Generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika) nad najnovšou informáciou len krúti hlavou. A čo bude nabudúce? Čo plánujete, pani prezidentka? "S prekvapením som... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Jeden zo študentov prvého ročníka opísal, že počul krik, nachádzal sa však na inom mieste, na akom došlo k útoku. "Boli sme len zatvorení v triede," povedal. Útočníka študent podľa svojich slov nepoznal. Do školy si po študenta prišiel jeho otec. "Mne volal syn, nevedel som o ničom. Až dcéra mi potom povedala, že na internete sú prvé informácie. Som rád, že sa mi ohlásil a že je v poriadku," doplnil otec.

Škola sa bude pri ďalšom svojom postupe podľa riaditeľky riadiť odporučením psychológov.

"Zranená žiačka je momentálne na ošetrení v bojnickej nemocnici mimo ohrozenia života. Do školy bol zavolaný podporný psychologický tím, ktorý vykonáva rozhovory so študentmi. Rovnako škola bude túto smutnú udalosť komunikovať s rodičmi študentov," dodala v stanovisku hovorkyňa zriaďovateľa školy Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková.

V SOŠ v Novákoch útočil vo štvrtok dopoludnia študent sekerou. Pri incidente sa podľa polície zranila jedna osoba, nie však vážne. Záchranári informovali o dvoch zranených tínedžeroch. Študenta polícia zadržala. Prípad si prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA). Z informácií a dôkazov získaných na mieste činu bolo totiž zistené, že v danej veci ide o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách.

Dankova SNS žaluje RTVS!
RTVS nás hrubo odignorovala! Skonštatoval to predseda národniarov Andrej Danko. Verejnoprávna televízia podľa neho kolosálne pochybila a musí niesť následky. Na Slovensku sa v sobotu 29.10. konali voľby. Voliči si prvýkrát v jeden deň vyberali... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik