Žiadni hackeri! Budete sa smiať, kto "odrovnal" parlament
02 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Hlasovanie parlamentu sa minulý týždeň odložilo pre technické problémy. Okamžite nastúpili teórie o hackerskom útoku, či o zastaralej technike. Pravda je ďaleko prozaickejšia.

Senzácia sa nekoná

Podľa informácii portálu cas.sk rozruch a problémy nespôsobil ani útok neznámej hackerskej skupiny, ani technické problémy, ale jeden z poslancov OĽaNO. Konkrétne Róbert Halák. 

"K incidentu malo dôjsť tak, že poslanec Halák mal prehodiť káble na svojom mieste," informuje portál.

Kybernetický incident v parlamente je natoľko vážny, že schôdza sa prekladá
Kybernetický bezpečnostný incident v Národnej rade (NR) SR je veľmi vážny. Vo štvrtok po zasadnutí poslaneckého grémia to v pléne vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Schôdza bude preto pokračovať zrejme až 8. novembra. Ak by bol... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Nahnevaný Kollár

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) uviedol, že v súvislosti s prípadom podal trestné oznámenie. Či to bol úmysel, alebo len nedbanlivosť, teraz musí dokázať polícia. 

Potešení poslanci

Hoci vedeniu parlamentu mohlo byť pri riešeniu problémy riadne horúco, niektorí poslanci sa mimoriadnemu voľnu rozhodne potešili.

"Ďakujem vám zdvorilo, hackeri, vďaka vám teraz môžem byť na koncerte Dorotky Nvotovej," neskrývala svoju spokojnosť Monika Kozelová z toho istého klubu, ako Halák. 

„Skôr by som tipoval, že problémom bude diletantstvo. Pokiaľ máte dobre a bezpečne navrhnutý systém, tak sa to nemôže stať," reagoval Pavol Lupták výkonný riaditeľ spoločnosti Nethemba na teórie o "hacknutom" parlamente.

Názor odborníka: Parlament odstavili diletanti a nie Rusi! A niektorí poslanci sa tešili
"Ďakujem vám zdvorilo, hackeri, vďaka vám teraz môžem byť na koncerte Dorotky Nvotovej." Prezradila svoje náhradné plány namiesto rokovania v zablokovanom parlamente poslankyňa Monika Kozelová z OĽaNO. Odborník jej však protirečí. Žiadny hacker.... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik