Matovič opäť „PRÍJEMNE“ prekvapil: „Milí občania, kto si ešte nezaobstaral solárne panely, nech tak UROBÍ!“
02 | 11 | 2022 I Emanuel Orban

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) opäť predstavil na tlačovke svoj povestný Marshallov plán. Tlačová konferencia riešila témy súvisiace s pomocou zdravotníkov, ďalej pomoc pre malé podniky a bežných ľudí. O energetických šekoch sa ani nezmienil. Za to  slovenských občanov vyzval, aby si zaobstarali solárne panely, ak chcú prežiť  tohtoročnú energetickú krízu.  

Solárne panely nás jedine zachránia

V tejto ťažkej situácii sa nezaobídeme bez alternatívnych zdrojov energií. Mnohé nemocnice, školy, podniky i bežné domácnosti si vynikajúco osvojili túto myšlienku a pristúpili k vybudovaniu solárnych panelov na strechách, konštatuje Matovič.Ak firma si chce zaobstarať solárne panely potrebuje písomný súhlas od Slovenskej prenosovej elektrizačnej sústavy.

Minister financií s nadšením konštatuje: „Po novom sa teda viac ako tisíc malých podnikateľov, škôl, či nemocníc bude môcť pripojiť so svojou vlastnou fotovoltaickou elektrárňou do tohto systému.“ Konečne si môžu po niekoľkých mesiacoch vydýchnuť aj žiadatelia zo západného Slovenska, ktorí sa už budú môcť pripojiť prostredníctvom služieb Západoslovenskej distribučnej spoločnosti. V tejto súvislosti aj detská nemocnica na Kramároch môže mať svoju vlastnú solárnu energiu.

Vláda týmito opatreniami reaguje na klimatickú krízu a vojnu na Ukrajine. Prakticky povedané ide o to, aby sme sa odtrhli od zdrojov z Ruska a takto posilňovali sebestačnosť Slovenska. Budúcnosť sú obnoviteľné zdroje, v danej záležitosti sú nám veľkým vzorom Nemecko a Anglicko, uzatvára tlačovku Matovič.

(58) SEPS uvoľnil pre lokálne zdroje OZE kapacitu na pripojenie ďalších 136,4 MW - YouTube

Igor Matovič: "Kto rýchlo dáva, dvakrát dáva"
Portál spravodajskej televízie TASR.TV prináša tlačovú konferenciu ministra financií, podpredsedu vlády SR Igora Matoviča. Témou konferencie je ekonomická pomoc dôchodcom. Výplata 13. dôchodku skôr Minister Igor Matovič začína konferenciu... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik