Huliak: Z Národnej koalície sme za rok vybudovali plnohodnotnú stranu
03 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Takto pred rokom Ing. Rudolfa Huliaka poznal relatívne úzky okruh ľudí z oblasti poľovníctva a lesníctva. Pochopil však, že bez vstupu do politiky nič nezmení. Bol zvolený za predsedu Národnej koalície, za rok vybudovali okresné a krajské štruktúry a stále viac sa dostávajú do povedomia verejnosti.

Pod značkou Národná koalícia

"Podarilo sa nám v priebehu trištvrte roka vybudovať jednu z najsilnejších mimoparlamentných strán. Máme cez 1800 členov a pridávajú sa k nám ďalší, máme vyše 50 okresných predsedov - štruktúry v rámci celého Slovenska. Vox politico nám dávalo v júlových prieskumoch 0,2 percenta a už v októbri sme mali 2,2." Hovorí so spokojnosťou v hlase Huliak.

Pravdou je, že ani mnohým mainstreamovým novinárom nejde do hlavy, ako sa takej malej strane podarilo postaviť cez 1200 kandidátov do volieb.

Generál Viktorín o Naďovej pomoci Ukrajine: Slovenským vojakom ostal len ten ešus
Generál Jozef Viktorín (Republika) hovorí, že v OS SR slúži do 16 tisíc vojakov, čo je v aktuálnej bezpečnostnej situácii vo svete veľmi málo. Nehovorme o armáde "V súčasnosti hovorme o ozbrojených silách, nie o armáde. Mám zlý pocit z toho, čo... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

O prieskumných agentúrach

Huliak tiež konštatuje nerelevantnosť prieskumov, pretože každá strana má svoju agentúru, ktorá ju preferuje. 

"To je ako práčka, ktorú zavriete a dokola v nej periete to isté prádlo," prirovnal prácu agentúr, ktoré robia volebné prieskumy Ing. Huliak. 

Životná filozofia Huliaka - politika

"Tridsať rokov podnikám a vidím, že ľuďom stačí k normálnemu životu byť šťastný. Najskôr nemáte na krúžky pre deti, potom nemáte na školné, neviete ich nachovať a zistíte, že ste medzi utrápenými ľuďmi. A je fakt, že nedokáže byť človek šťastný medzi nešťastnými," poznamenáva Huliak.

K tragédii na Zámockej

"Tento prípad je tak zamotaný, tak nejasný a sú tam tak nejasné indície, že je to podobne ako u Kuciaka, zneužitá ideológia. Dôkazom toho je, že neprešlo ani pár dní a v parlamente už je komplet vypracovaný zákon na zrovnoprávnenie LGBT partnerstiev a podobných vecí. Tieto náhody môzu hovoriť človeku, ktorý bol dolu hlavou kolísaný," vyjadruje sa Huliak svojim typickým výrazom. 

Čo teda riešia ľudia z regiónov

On sám pozná veľmi veľa inak orientovaných ľudí, ale jedno majú spoločné - nepotrebujú o tom hovoriť. Naopak veľmi sa obávajú situácie, ktorá nastane od Nového roka s energiami. 

"Stredná škola vo Zvolene už dostala faktúru, budú platiť nie okolo 1500 eur, ale cez päť tisíc a s veľkou obavou uvažujú, čo robiť, ak im faktúra s podobnými percentami navýšenia príde domov. Mnohí drobní podnikatelia tomu ešte nemôžu veriť, ale po tých indíciách, ktoré máme vieme, že od 1. 1. sa tomu nevyhne nik," upozorňuje Huliak. 

Jedným z najdesivejších miest v Európe je Oravský hrad. Podľa legendy ho postavil sám Diabol (FOTO)
A nehovoríme to len my! Miesto, ktoré portál Lonely Planet označil za jedno z najdesivejších miest v Európe. Tento hrad je opradený mnohými povesťami a obývaný tajomnými bytosťami. Poďte sa s nimi zoznámiť! Jeden z najkrajších Jeho vznik sa... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Eka Balašková

K čomu to povedie

"Obávam sa, že na vidieku nastanú veľké rabovačky. Mestá to odnesú ako prvé - na tom vidieku sú predsa len nejaké zásoby, či už hydiny, bravčoviny, alebo rastlinné produkty. Ten vidiek prežije. Lenže čo budú robiť ľudia v mestách?" vyslovuje Huliak svoje obavy.

"Všetko smeruje do krachu vidieckeho životného štýlu. Či už poľnohospodárstva, pastierstva, alebo všeobecne užívania majetku," varuje Huliak a pripomína, že už tridsať rokov sú pre kompetentných alfou a omegou Bratislava a Košice - veľké mestá, na ktoré sa sústredia. 

Biologická zbraň

"Ja už veľmi dávno hovorím, že medveď hnedý a vlk dravý sa využívajú ako biologická zbraň voči vidieku. Kedy sa pán Lunter postavil za slovenský vidiek? Aspoň raz, kedy šiel do Bratislavy za ministrom Budajom s tým, že slovenský vidiek takto nemôžeme nechať," vyčíta vedeniu kraja Huliak, že nie sú schopní zastať sa daňových poplatníkov, ktorí ich volili.

Ambície NK

"Národná koalícia bude mať ambíciu nie len dostať sa do parlamentu, ale aj dostať sa do vlády. Ja nepotrebujem prísť do parlamentu a robiť tam štatistu. Potrebujeme riešiť zásadné otázky spoločenského života. Takto, ako je to nastavené na Slovensku už tridsať rokov, to Slovensko neutiahne," uzatvára Ing. Rudolf Huliak.

Exstarostka Rusoviec má problém? Napriek tomu, že má dom, z obecného bytu za babku sa nie a nie odsťahovať
Napriek starostovskému prijmu užíva obecný byt! Starostka Rusoviec Lucia Tuleková Henčelová má však postavený aj rodinný dom. Ako prišla k bytu Lucia Tuleková Henčelová sa dostala k trojizbovému bytu ešte ako mestská poslankyňa, informuje RTVS.... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik