Hollywoodske celebrity sa radujú z víťazstva socialistov v Brazílii: UROBME TO AJ V AMERIKE! (FOTO)
01 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Hollywoodske celebrity vrátane Leonarda DiCapria a jeho kolegu Marka Ruffala v nedeľu oslavovali tesné prezidentské víťazstvo brazílskeho socialistického kandidáta Luiza Inácia Lulu da Silvu nad úradujúcim konzervatívnym populistom Jairom Bolsonarom, informuje portál Breitbart.

Celebrity to označili za víťazstvo pre životné prostredie a zároveň vyjadrili nádej, že to isté sa stane v Spojených štátoch.

„Výsledok brazílskych volieb predstavuje príležitosť zmeniť beh dejín nielen pre Brazíliu a Amazóniu, ale aj pre celý svet,“ napísal DiCaprio na Twitteri.

„Ďakujem, že ste zástancom demokracie, ľudí, Amazónie a všetkého živého vo vnútri,“ napísal Ruffalo na Twitteri.

„V Brazílii porazili extrémizmus a fašizmus. Urobme to v Amerike,“ napísal George Takei zo Star Treku.

Kto je Lula

Lula v nedeľu zvíťazil nad Bolsonarom, pričom kandidátov delilo o niečo viac ako percentuálny bod. Lula, 77, je tvrdý socialista, ktorý bol raz odsúdený na viac ako dve desaťročia väzenia za údajnú korupciu.

Jeho víťazstvo predstavuje jeho tretie funkčné obdobie po tom, čo bol prezidentom v rokoch 2003 až 2011. Lula postavil do centra svojej kandidatúry ekologické a klimatické zmeny.

Kyjev útočí na mori (VIDEO)
Ruská Čiernomorská flotila môže byť napadnutá kamikadze člnmi bez posádky. Ozbrojené sily Ukrajiny by mohli použiť bojové člny bez posádky na útoky na lode Čiernomorskej flotily. Taký predpoklad vyslovili autori článku v nemeckom magazíne Der... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Milan Laca

"Poďme bojovať za nulové odlesňovanie,"  povedal Lula v nedeľu večer. "Brazília je pripravená obnoviť svoju vedúcu úlohu v boji proti klimatickej kríze a chrániť všetky naše biómy, najmä amazonský prales."

To musela byť hudba pre uši Leonarda DiCapria. Hviezda Titanicu patrí medzi najväčších hollywoodskych aktivistov v oblasti klimatických zmien, aj keď je známe, že sa vyžíva v súkromných lietadlách a jachtách.

Hviezda Disneyho Marvelovky Avengers Mark Ruffalo nazval Luliho výhru „veľkolepou“.

Herec zo Star Treku George Takei vyhlásil, že voľby predstavujú porážku „extrémizmu a fašizmu“.

Mark Hamill zo Star Wars zablahoželal Lulovi na Twitteri v portugalčine.

Pred výsledkami v nedeľu Barbra Streisand naznačila svoju podporu Lulovi z environmentálnych dôvodov a povedala, že „naša otepľujúca sa planéta potrebuje, aby sa Amazónia nezničila.

Hviezda Warner Bros. Aquaman Jason Momoa tiež naznačil svoju podporu Lulovi v príspevku na Instagrame s environmentálnou tematikou pred nedeľňajšími výsledkami.

 

Pentagon o útoku na Sevastopoľ: NIČ nepotvrdzujeme, NIČ nevyvraciame
Spojené štáty "sledujú správy" o útokoch voči ruským plavidlám v prístave Sevastopoľ na Kryme a potvrdili, že tam došlo k výbuchom. Uviedol to v pondelok vysokopostavený predstaviteľ americkej armády. Predstaviteľ armády nechcel uviesť odhad... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik