DRÁMA v Orlických horách: 2-ročný chlapec prešiel 3,5 km, kým ho našli (VIDEO)
01 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

V sobotu podvečer sa v Orlických horách na Rychnovsku v Čechách stratil dvojročný chlapček. Kým ho policajti našli, batoľa prešlo viac než tri kilometre. 

Vrtuľník s termovíziou

Hovorkyňa polície informovala, že dieťa v poriadku odovzdali rodičom. Našli ho v lese vďaka vrtuľníku s termovíziou.

Stratil sa na prechádzke

Chlapec sa stratil na prechádzke s rodičmi a partiou priateľov. 

„Na miesto okamžite vyšli policajti, profesionálni a dobrovoľní hasiči z Rychnovska a členovia horskej služby. Povolaný bol aj policajný vrtuľník, ktorý onedlho hlásil úspešný nález chlapca,“ priblížila výjazd hovorkyňa. Chlapec bol podľa nej vystrašený, ale zdravý.

Do pátrania sa pustila asi stovka ľudí. Dieťa sa im podarilo nájsť zhruba deväťdesiat minút po oznámení nezvestnosti.

Dôležité je hľadať čím skôr

Polícia doplnila, že pre úspech pátrania po deťoch je dôležité začať hľadanie čo najskôr. 

„Čas je pri pátraní vždy proti nám. Čím skôr zahájime vlastné pátranie, tým väčšia je šanca na úspešné vypátranie živého a zdravého dieťaťa. Platí pravidlo, že čím mladšie dieťa, tým rýchlejšie treba jeho nezvestnosť oznámiť,“ apeluje veliteľ policajného tímu Stopa Libor Haken.

Bezmäsité piatky katolíkov by mohli prispieť k zníženiu emisií uhlíka
Pápež František by mohol pomôcť znížiť celosvetové množstvo emisií uhlíka, ak by katolíkov vyzval, aby sa vrátili k nejedeniu mäsa v piatok. Uviedol to v utorok tím vedcov z Cambridgeskej univerzity. Štúdia zverejnená na portáli Social Science... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik