Testovanie hlasovacieho systému a pokus Borisa Kollára
31 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V Národnej rade (NR) SR v stredu (2. 11.) prebehne fiktívne hlasovanie. Systém sa otestuje po kybernetickom incidente spolu s IT odborníkmi a pravdepodobne aj s Národným bezpečnostným úradom.

Pre TASR to uviedla hovorkyňa Kancelárie NR SR Michaela Jurcová.

"Pokiaľ systém nebude vykazovať chyby, tak sa v ten deň predseda parlamentu Boris Kollár spojí s predsedami klubov a pokúsi sa zvolať schôdzu na štvrtok (3. 11.)," povedala Jurcová. Dodala, že ak by poslanci mali na ostatné dni už náhradný program, ako sú výjazdy v regiónoch, schôdza bude pokračovať 8. novembra.

Opozičná SaS Kollára vyzvala, aby ešte v pondelok stanovil pokračovanie 75. schôdze parlamentu na stredu, keď bola aj riadne plánovaná. Predseda parlamentu reagoval, že si poslancov za SaS odkontroluje a bude im výzvu pripomínať najmä vtedy, keď budú obštruovať či vyťahovať karty.

Vedenie parlamentu je chaotické! SaS vyzýva Borisa Kollára, aby konal!

Opozičná strana SaS vyzýva predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina), aby ešte v pondelok stanovil pokračovanie 75. schôdze parlamentu na stredu 2. novembra, keď bola aj riadne plánovaná.

TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

"Je zrejmé, že v parlamente sa neodohral žiadny hekerský útok. Dokonca aj predseda OĽANO Igor Matovič tvrdí, že malo ísť len o zle prepojené káble. Nevidíme preto najmenší dôvod, aby sa schôdza odkladala až do 8. novembra," uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Ako dodala, Národná rada SR je plne funkčná, čo dokazujú aj zasadania výborov. Poslanci parlamentu a najmä Boris Kollár by si podľa nej mali uvedomiť, že neporiadok, ktorý je v parlamente, sa len zvýši nedôvodnými prestávkami.

Vedenie parlamentu je chaotické! SaS vyzýva Borisa Kollára, aby konal!
Opozičná strana SaS vyzýva predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina), aby ešte v pondelok stanovil pokračovanie 75. schôdze parlamentu na stredu 2. novembra, keď bola aj riadne plánovaná. TASR o tom informoval hovorca strany... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik