Sliač do toho! Robert Fico vyjadril svoju podporu referendu v Sliači
31 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Sliač do toho! Ak sa postavíte proti prítomnosti amerických vojakov na letisku v Sliači, bude to pre novú vládu silný mandát na rokovanie o vypovedaní tejto nevýhodnej zmluvy. Týmidto slovami vyjadril svoju podporu referendu v Sliači na sociálnej sieti Robert Fico.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico sa svojim priaznivcom prihovoril v krátkom videu, keď sa počas svojich ciest zastavil, aby sa vyjadril k v tom čase prebiehajúcemu referendu v Sliači, v ktorom chceli obyvatelia odmietnuť prítomnosť amerických vojakov na vojenskom letisku. Fico uviedol, že referendum môže byť úspešné a preto vyzval ľudí, aby držali spolu s ním palce organizátorom aj hlasujúcim, ktorí sa rozhodli prejaviť svoj názor. Podľa neho ľudia, ktorí v referende hlasujú majú oveľa bližší vzťah k našej krajine, ako súčasná podlá vláda, ktorá bude výsledok úspešného referenda určite spochybňovať.

Kritikou nešetril ani smerom k prezidentke Čaputovej, ktorej podľa jeho slov "trvalo asi 15 sekúnd kým podpísala veľmi nevýhodnú zmluvu medzi vládou Slovenskej republiky a vládou USA." Tvrdí, že na základe tejto zmluvy naša vláda odovzdala armáde USA celý náš vzdušný priestor, dala im k dispozícii vojenské letiská a vojaci americkej armády si na území Slovenska môžu prakticky robiť čo sa im len zachce. 

Výsledok referenda považuje za silný mandát, ktorý bude základom pre novú vládu pri začatí rokovaní o vypovedaní platnej, nevýhodnej vojenskej zmluvy. 

NAKA koná! Zaoberá sa nenávistnými komentármi na internete
Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa zaoberá nenávistnými prejavmi publikovanými na internete. Ide najmä o podozrenia zo spáchania trestných činov extrémizmu, hlavne trestného činu podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik