Rekordné teplo na Orave a očakáva sa ďalšie oteplenie
31 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Na Orave bolo v nedeľu (30. 10.) rekordne teplo, na stanici Rabča namerali 22,3 stupňa Celzia. V pondelok sa môže vo vyššie položených regiónoch ešte otepliť.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Pri inverznom počasí je inverzia najslabšia vo vyššie položených oblastiach. V nich je tak najvyššia pravdepodobnosť, že hmly a nízka oblačnosť sa v priebehu dňa rozpadnú," ozrejmil.

Teplotné maximá môžu byť v pondelok podľa meteorológov ešte vyššie. "Opäť je šanca aj na rekord. Napríklad, ak na stanici Rabča teplota presiahne 22 stupňov Celzia, pôjde dokonca o tretí rekordne teplý deň za sebou," dodali.

HLAS ĽUDU: Bez dúhovej stužky
Všetky nedeľné politické diskusie sa opäť niesli v rovine ochrany práv LGBT menšiny. Človek pomaly nadobúda dojem, že z menšiny sa stáva väčšina. Viem, že vražda dvoch mladých mužov bola hrozný čin. Ale rovnako hrozné bolo zistenie, že ôsmak na... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik