Exmajster sveta Karpov v umelej kóme
31 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Exmajster sveta je v umelej kóme – možno sa opil, možno ho napadli... Isté však je: Anatolij Jevgenievič Karpov, jeden z najväčších šachistov všetkých čias, ktorý bol držiteľom titulu majstra sveta v rokoch 1975 až 1985, leží od soboty v Sklifosovskom neurochirurgickom centre v Moskve a je udržiavaný v umelej kóme. S vážnym poranením lebky ho previezli do nemocnice a o príčinách zranenia existujú rôzne verzie.

Dcéra: Spadol doma

Bývalý majster sveta v šachu 71-ročný Anatolij Karpov je v nemocnici podľa jeho dcéry Sofije v dôsledku domácej nehody. Údajne doma spadol a udrel si hlavu, čo spôsobilo poranenie lebky.

Manažér: Napadli ho

Andrey Kovalev, Karpov manažér, napísal na svojom kanáli Telegram, že šachistu našli v bezvedomí neďaleko budovy Štátnej dumy po tom, ako ho údajne napadli neznáme osoby, a tak utrpel zranenie hlavy.

Internet: Opil sa a spadol

Podľa tretej verzie - ktorá koluje po sociálnych sieťach - sa Karpov opil a spadol neďaleko parlamentu, pričom si mohol udrieť hlavu. Vyhlásenie vydala aj Ruská šachová federácia, podľa ktorej  je zranenie "výsledkom nehody".

Berlusconi na rovinu: Ak Západ tvrdí, že chce mier, Ukrajine viac zbraní nedodá
Ak chce Západ mier, nepošle Ukrajine viac zbraní. Povedal Silvio Berlusconi, ktorý si tiež myslí, že Zelenskyj sa prikloní k dohode s Moskvou len v prípade, že sa už nebude môcť spoliehať na dodávky Západu. Navrhuje, aby Západ ponúkol Kyjevu... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Informáciu priniesol portál index.hu. Karpov sedel na tróne šachového sveta v rokoch 1975 až 1985, pred 37 rokmi pripravil ruského medzinárodného veľmajstra o titul majstra sveta Garri Kasparov. Karpov je dlhodobo predstaviteľom dolnej komory ruského parlamentu Štátnej dumy za putinovskú vládnu stranu Jednotné Rusko. Podľa Arkadija Dvorkoviča, ruského prezidenta Medzinárodnej šachovej federácie (FIDE), je Karpov v stabilizovanom stave, hoci sa lieči na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Telegramový kanál 112 tvrdí, že Karpova našli v sobotu pri Štátnej dume s vážnymi poraneniami lebky a panvových kostí a s mimoriadne vysokou hladinou alkoholu v krvi. Aj tlačová agentúra RIA Novosti potvrdila, že Karpov je vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti, pričom odmietla tvrdenie hovorcu Ruskej šachovej federácie, že by Karpov bol napadnutý a že jeho zranenie lebky bolo zapríčinené práve útokom.

Naď zabudol, že je tu pre ľudí. Svoje postavenie zneužíva
Máme za sebou volebný víkend, počas ktorého sa v Sliači organizovalo aj referendum o americkej základni. Na referendum svojim typickým arogantným štýlom reagoval minister obrany Naď a jeho vyjadrenia vyvolali pobúrené odpovede. Reagoval aj generál... Čítať ďalej
31 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik