Obrovská tragédia v Soule. Ľudia padali, ako domino (VIDEO)
30 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Ulička dlhá ani nie 50 a široká možno 4 metre bola plná mladých ľudí okolo 20 rokov. A potom to prišlo! Správa, po ktorej mali prísť fotky s celebritou. Namiesto toho nastali tlačenica a tragédia. Doslova horor!

Správa o celebrite

Bližšie nešpecifikovaná známa osobnosť sa mala nachádzať v jednom z neďalekých barov. Podľa svedkov bola tlačenica v uličke taká veľká, že sa ľudia doslova nemohli pohnúť z miesta. Tragickou sa situácia stala vo chvíli, keď začali k zemi padať ľudia uprostred davu.

„Ďalší ľudia sa neustále tlačili do uličky, bolo počuť krik. Ľudia potom začali padať ako domino. 

Myslel som, že ma utlačia na smrť,“ popísal tragédiu jeden zo svedkov. 

Situáciu ešte zhoršovalo to, že ulička je v kopci. Ľudia pod ním mali kvôli tlačenici problémy s dýchaním, niektorí strácali vedomie.

Polícia zatiaľ zaznamenala 231 podnetov, naďalej pribúdajú
Polícia v súvislosti so spojenými voľbami zaznamenala doposiaľ 231 podnetov. "Nie je to finálne číslo, podnety stále prichádzajú," uviedol viceprezident Policajného zboru Damián Imre. Podaných bolo podľa jeho slov 60 trestných oznámení, pričom v... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Problém mala aj technika

Na mieste zasahovalo vyše 800 záchranárov, ale technika mala kvôli množstvu ľudí v oblasti problém sa na miesto vôbec dostať.

Niektorých zranených zdravotníci oživovali priamo v uliciach metropoly, ďalší boli prevezení do nemocníc. Prevládali dievčatá okolo 20 rokov. Práve medzi mladými ľuďmi je sviatok v posledných rokoch veľmi populárny, píšu novinky.cz.

Screenshot z videa The Sun

Mnohí neprežili 

Výsledkom tejto tlačenice a následnej paniky je minimálne 153 mŕtvych a 82 zranených mladých ľudí, informovalo ministerstvo juhokórejské ministerstvo vnútra.

Piatkové Košice očami účastníka: Pokus o sabotáž i americké vlajky (FOTOGALÉRIA)
Pán Gabriel je jeden z tých, ktorí v piatok cestovali desiatky kilometrov, aby vláde povedali, že majú Slovensko na 1. mieste. Demonštráciu zorganizovalo OZ Nádej a sloboda, pod vedením RNDr. Jána Baránka. Sprevádzal celým programom "Janko bol... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Kde sa stala chyba

Niekto volal smerom k ľuďom na kopci, aby sa dolu netlačili. Dav ale slovám nerozumel, a začal sa naopak tlačiť viac dopredu. Iní vinili z tragédie majiteľov barov a obchodov, ktoré sa v uličke nachádzajú. Ľudia z davu sa do nich totiž snažili dostať, ale majitelia ich vyhadzovali so slovami, že majú po záverečnej.

"Zdá sa, že obetí bolo viac, pretože ľudia sa pokúšali dostať do priľahlých obchodov, ale ich majitelia ich nepustili dovnútra, pretože už mali fajront," citovala agentúra Yonhap jedného zo svedkov. The Kórea Times zase citoval svedka, ktorý tvrdí, že majitelia týchto obchodov sa rozhodli pomáhať až vo chvíli, keď už bolo mnoho ľudí po smrti.

Nedalo sa tomu zabrániť

„Všade pobehovali záchranári a snažili sa poskytnúť prvú pomoc. Počet obetí ale prevyšoval počet záchranárov. Bolo to ako v nejakej vojnovej zóne,“ popísal jeden z tých, ktorým sa podarilo uniknúť..

Väčšina obetí sú ľudia vo veku okolo 20 rokov. Najmladšia obeť má 16. Zo 153 mŕtvych je 97 žien a 22 ľudí pochádza zo zahraničia – z Číny, Iránu, Uzbekistanu či Nórska. Informácie o tom, že by bol medzi nimi občan SR nie sú známe. 

Screenshot z videa The Sun
Na mieste aj hlava štátu. 

Na miesto tragédie dorazil juhokórejský prezident Jun Sok-jol. Podľa ministra vnútra Lee Sang-mina sa tragédii nedalo nijako zabrániť. Počet ľudí, ktorí sa vydali oslavovať Halloween, vraj nebol väčší ako v predchádzajúcich rokoch. 

"Nevyzerá to na incident, ktorému by sa dalo predísť vyslaním väčšieho počtu policajtov," uviedol minister vnútra. Juhokórejský prezident Jun Sok-jol vyhlásil na nedeľu štátny smútok. Vláda podľa neho dôkladne vyšetrí príčinu nešťastia, aby sa podobná tragédia už neopakovala.

Svet nie je až také zlé miesto. TIETO fotografie to len DOKAZUJÚ!
Svet nie je až také zle miesto ako to na prvý pohľad môže vyzerať. Prinášame vám dvanásť fascinujúcich záberov s popisom, ktoré vám spríjemnia deň. Profil na Twitteri s názvom Fascinating pravidelne pridáva zaujímavé fakty zo sveta. Niekoľko z nich... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

VIDEO:

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik