Kto vyhodil Nord Stream?
30 | 10 | 2022 I Milan Laca

Francúzsky politik Florian Filippo obvinil krajiny NATO z výbuchu Nord Streamu.

Líder politickej strany Les Patriotes obvinil krajiny Severoatlantickej aliancie z útoku na plynovod.  Politik zverejnil svoje vyhlásenie na Twitteri.

Výsledky?

„Švédsko má výsledky vyšetrovania sabotáže na plynovodoch Nord Stream, ale odmieta ich zverejniť. Takže vieme, že to nie je Rusko. Vieme tiež, že moc (alebo mocnosti) NATO to zorganizovali! Pravda čoskoro vyjde najavo!" napísal Filippo.

Putin zistil Trussovej tajomstvá, jeho agenti sa nabúrali do mobilu
Súkromný telefón bývalej britskej premiérky Liz Trussovej údajne hackli agenti v službách ruského prezidenta. Vladimír Putin sa vraj dozvedel aj prísne strážené tajomstvá o rokovaniach s kľúčovými medzinárodnými spojencami a ruský líder sa dostal... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Vedia svoje a čušia 

Švédska bezpečnostná služba sa s podporou tamojšieho vojenského velenia  rozhodla vykonať dodatočné vyšetrovanie okolností sabotáže na plynovodoch Nord Stream. V rámci vyšetrovania vykonali aj dodatočnú obhliadk miesta činu.

Británia zahmlieva

Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva označilo vyhlásenie Moskvy o zapojení Londýna do  útoku na  plynovody za „fikciu“.  Vyhlásili, že „ruské ministerstvo obrany sa uchyľuje k šíreniu nepravdivých obvinení, skutočne neuveriteľného rozsahu“.  Rusko kvalifikovalo miimoriadnu situáciu na Nord Stream  ako akt medzinárodného terorizmu. Niekoľko európskych štátov začalo vyšetrovať, čo sa stalo, ale odmietli pripustiť Moskvu k tomuto procesu.

Čo hovorí Rusko

Ruské ministerstvo obrany informovalo o zapojení predstaviteľov britského námorníctva britského námorníctva do plánovania, zabezpečovania a realizácie výbuchov na plynovodoch  v Baltskom mori. Ruská generálna prokuratúra začala konanie vo veci medzinárodného terorizmu.

Generálny tajomník OSN António Guterres je hlboko znepokojený
Generálny tajomník OSN António Guterres vyjadril v nedeľu "hlboké znepokojenie" nad zastavením vývozu ukrajinského obilia po Čiernom mori, ku ktorému došlo po tom, ako Rusko v sobotu oznámilo, že pozastavuje svoju účasť na tzv. obilnej... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik