Upratuje Putin generálov?
29 | 10 | 2022 I Milan Laca

Ruského veliteľa zoskupenia vojsk "Stred", generála Lapina  odvolali z funkcie.

Odchod generála potvrdil  zdroj RBC. Lapina nedávno  kritizoval Jevgenij Prigožin a Ramzan Kadyrov. Najmä on ho obvinil, že  vzdal mesto Krasnyj Liman a umožnil prerazenie frontu v smere Arťomovsk.

Odišiel sám? 

Zdroj stránky URA.RU z ministerstva obrany informoval, že Lapin si vzal trojtýždňovú dovolenku. "Začiatkom budúceho týždňa odletí do nemocnice, vylieči sa, potom si ďalší týždeň odpočinie a vráti sa do služby," uviedol zdroj. Ďalší povedal, že generál napísal správu a už sa nevráti do velenia.

Kritizovali ho

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov Lapina opakovane kritizoval. Obvinil ho z prelomenia obrannej línie v smere na Arťomovsk a avizoval potrebu personálnych zmien. Kadyrov povedal, že "v záujme zastavenia postupu nepriateľa, bolo rozhodnuté stiahnuť sa  mesta Rubižnoje a presunúť jeden posilnený prápor a jednu rotu".

Celý deň tam rozmiestnené sily nemohli nájsť Lapinových vojakov. Museli sme sa brániť. Zároveň všetky tieto dni internetové zdroje hovorili iba o veľkých úspecoch  Centrálneho vojenského okruhu pod vedením Lapina, s ktorým sa nikto nemohol ani len spojiť. Výsledkom bolo, že ním opustení demoralizovaní vojaci, bez komunikácie, jedla a munície odišli z  mesta  Rubežnoje a Kremennaja, odkiaľ ich stále vracali  do prvej línie,“ vyhlásil Kadyrov.

Vraj chcú rozbiť Rusko
Americký novinár: USA chcú rozdeliť Rusko na miništáty. Spojené štáty sa prostredníctvom konfliktu na Ukrajine snažia rozdrviť posledné zvyšky bývalej sovietskej moci a zmeniť Rusko na poslušné miništáty. Tento názor vyjslovil americký novinár a... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Milan Laca


Ďalšia vina 

Kadyrov potom v komentári k týmto informáciám povedal, že obranu viedol práve Lapin. "Generálplukovník nasadil mobilizované jednotky z Luganskej republiky a ďalšie jednotky na všetky línie smerom na  Liman, ale nezabezpečil im potrebnú komunikáciu, interakciu a zásobu munície".

Kryli ho 

Podľa Kadyrova,  o možnom nebezpečenstve informoval náčelníka generálneho štábu Valerija Gerasimova, no ten čečenského vodcu ubezpečil, že „nepochybuje  o Lapinovom talente veliteľa a neveril, že ústup v Krasnom Limane je možný“. Kadyrov povedal, že generála Lapina "z hora" kryli velitelia generálneho štábu.

Zničia ich! (VIDEO)
Ruské ozbrojené sily zničia americkú divíziu Screaming Eagles na Ukrajine. Túto predpoveď vyslovil bývalý zamestnanec Bieleho domu Paul Roberts za vlády Ronalda Reagana. Prestížna americká 101. výsadková divízia „Screaming Eagles“ bude „roztrhaná... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik