Odhalili ste volebnú korupciu?
29 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

V prípade podozrenia z volebnej korupcie sa treba obrátiť na najbližšieho príslušníka Policajného zboru. Uviedla to riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

"V prípade, že by došlo k narušeniu verejného poriadku, ktorý mohol súvisieť aj s porušením volebného moratória, odporúčam sa obrátiť tiež na príslušníka Policajného zboru, ktorý môže túto situáciu namieste zdokumentovať a z dôvodu vecnej príslušnosti postúpiť príslušnému orgánu," podotkla s tým, že príslušným orgánom môže byť aj Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Ak má občan podozrenie z porušenia podmienok vedenia volebnej kampane, čiže porušenia volebného moratória, môže využiť i mailovú adresu [email protected], prípadne infolinku štátnej volebnej komisie.

V sobotu si voliči prvýkrát v jeden deň vyberajú svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov. Hlasovať môžu len v mieste svojho trvalého bydliska.

Sliač a Varín spojili voľby s referendom
Vo Varíne a v Sliači spojili volebný deň s referendom. Jedni budú rozhodovať o premenovaní Tisovej ulice a druhí o umiestnení americkej vojenskej základne v areáli letiska. Zmení sa vo Varíne názov Ulice Dr. Jozefa Tisu? V obci Varín v okrese... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik