Blanár tvrdo o Čaputovej: Prezidentka chce, aby sa NATO stalo súčasťou vojny!
29 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer SD) hovorí o tom, čo by znamenal vstup Ukrajiny do NATO a pripomína EÚ jej mierové korene. Nevyhol sa ani kritike vlády a prezidentky

Prvou výstrahou pred krachom štátu je gastro sektor

Minister Krajniak nedávno informoval o poklese nezamestnanosti. Veľa odborníkov nechápe, kde minister berie tieto čísla, lebo veľa oblastí štátu avizuje, že ekonomicky melú z posledného. Naozaj nám hrozí krach ekonomiky?

"Tie prvé náznaky už sú. Mnohé gastro prevádzky sa zatvárajú, pretože im prišli likvidačné výmery na energie. Keď chcú klientelu, nemôžu adekvátne zvýšiť ceny. Ďalší veľmi ohrozený je pekárenský priemysel. Toto je len začiatok," hovorí Blanár pre portál ereport.sk a avizuje, že po Novom roku a po tejto vykurovacej sezóne, ak neprídu s nejakou veľkou pomocou, bude to ešte horšie a čaká nás domino efekt

"Ak EÚ nezmení prístup k energonosičom z Ruskej federácie, budeme odkázaní na nákup veľmi drahého stlačeného zemného plynu. Ak EÚ nepríde s niečim, čo rukolapne pomôže udržať cenu elektriny na normálnej úrovni, hrozí tu kolaps," varuje Blanár.

Ústavný sudca Ján Drgonec: Prezidentka porušuje ÚSTAVU!
Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec sa veľmi otvorene vyjadril k aktuálnym udalostiam, ktorými žije slovenská spoločnosť. Zvlášť kriticky vníma správanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Zvláštny prezidentkin vzťah k Ústave "Nehrajme sa na tú hru,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Indikátorom je Nemecko

Juraj Blanár vysvetľuje, že v Európe je väčšina ekonomík naviazaná práve na tú nemeckú. Mnohé nemecké firmy sa podľa neho už sťahujú do USA, kde sú podmienky prijateľnejšie. Ani na Slovensku pôsobiace firmy z Nemecka sa nevyhnú veľkým zmenám. 

"Navyše nie len na úrovni SR, ale aj na úrovni EÚ tu máme najneschopnejšiu riadiacu garnitúru," konštatuje podpredseda NR SR.

EÚ zabudla na svoje mierové korene

"EÚ bola od začiatku mierovým projektom. Zabudla na to, že vo všetkých tých zmluvách, či už Rímske zmluvy, Maastrichtské zmluvy, zmluva z Nice, alebo Lisabonská zmluva, sa jasne cituje, že EÚ je na mierovom základe a na spolupráci v Európe," pripomína Blanár. Pre nás by mala byť spolupráca a udržanie mieru kľúčové.

Držiteľka Nobelovej ceny za mier

To bolo v roku 2012. Dnes namiesto toho, aby bola predstavená nejaká stratégia mieru riešenia vojny na Ukrajine, EÚ tam dodáva zbrane. 

"Veď to je nemysliteľné, že pritom prijíma opatrenia, ktoré majú práve na EÚ najnegatívnejší dopad. Z tohto pohľadu EÚ zlyhala, pretože Layenová a Borrell mali byť prví, čo by prišli s mierovou stratégiou, upozorňuje Blanár a pripomína, že Smer predložil do NR SR uznesenie, kde vyzýva EÚ a EK, aby vypracovali mierovú stratégiu. 

EÚ už Rusku zmrazila vyše 17 miliárd dolárov
Európska únia už v rámci sankcií zmrazila Rusku majetok v celkovej výške viac než 17 miliárd eur. Uviedol to eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders, ktoré v sobotu citovala agentúra DPA. "Doposiaľ boli zmrazené aktíva 90 ľudí, čo... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Prísna neutralita Ukrajiny

"Ja si neviem predstaviť, že Ruská federácia bude porazená. Veď to je nezmysel. Doplatí na to najviac EÚ. Alebo sa budeme spoliehať na veľkého mierotvorcu - Turecko?" Pýta sa Blanár, aby vzápätí vymenoval niekoľko mierových prešľapov práve tejto krajiny na pomedzí Európy a Ázie. 

Senátori priznali - je to súboj dvoch veľmocí

"Dnes už nie sú mieroví aktivisti, ale protivojnoví štváči. Čiže tí, ktorí chcú mier, sú protivojnoví štváči. S týmto sa ako Smer nemôžeme stotožniť a musím pripomenúť, že tridsať kongresmanov zo Snemovne reprezentantov za Demokratickú stranu vyzvali Bidena, aby USA vstúpili do mierového rokovania s Ruskom o mieri na Ukrajine. Jasne teda priznali, že je to súboj veľmocí," hovorí Juraj Blanár.

Aj za cenu ústupkov

Blanár tvrdí, že viac než polovica Američanov je toho názoru, že vojna sa musí ukončiť mierovou cestou, aj keď to bude znamenať ústupky Ruskej Federácii. 

"To, čo nám vytýka súčasná koalícia a mainstream, že čo si my myslíme, hovoriť o mieri. Dnes to hovoria kongresmani a dokonca som zachytil Macronovu výzvu pápežovi, aby bol sprostredkovateľom mierových rokovaní medzi USA a RF.

Takže tie označenia za ruského agenta toho, kto chce mierové riešenie, nie je to pravda. Každý súdny človek si uvedomuje, o čo tu ide. Neprešlo to pri prijímaní Švédska a Fínska do NATO, neprejde to zrejme ani teraz. Inými slovami, poslanci koalície chcú, aby vojna pokračovala ďalej," hovorí Juraj Blanár.

Prečo to prezidentka Čaputová robí? TOTO je vysvetlenie podľa Blahu!(VIDEO)
Na nedávnej tlačovej besede Ľuboš Blaha (Smer-SD) vysvetlil, prečo Zuzana Čaputová podporuje vojensko-priemyselný komplex USA. Financovali ju rovnakí ľudia, ako kampaň Joe Bidena. Nebúri sa len Trump "Proti neoliberálom a militaristom v... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Pani prezidentka, toto naozaj chcete?!?

"V našom uznesení jasne vyzývame prezidentku SR, že ona nemôže robiť také vyhlásenia, ako urobila s kolegami nedávno, že je za to, aby Ukrajina bola v NATO. Viete, čo to znamená? Ak by sa Ukrajina stala členom NATO, tak automaticky v zmysle článku 5 sa musí zúčastniť konfliktu na obranu Ukrajiny. Pani prezidentka chce, aby sa NATO stalo súčasťou vojny," uzatvára Blanár.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik