Ústavný sudca Ján Drgonec: Prezidentka porušuje ÚSTAVU!
29 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Emeritný ústavný sudca Ján Drgonec sa veľmi otvorene vyjadril k aktuálnym udalostiam, ktorými žije slovenská spoločnosť. Zvlášť kriticky vníma správanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

Zvláštny prezidentkin vzťah k Ústave

"Nehrajme sa na tú hru, ktorá sa tu hrá odvčera, že prezidentka má 90 dní na to, aby vyhlásila referendum. Tá lehota je daná Ústavou SR nezávisle od rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS)," hovorí Ján Drgonec. Prezidentka mala podľa neho ústavnú lehotu na rozhodnutie o termíne referenda (o druhej otázke, s ktorou nemala problém) do 22. septembra. 

"23. septembra prezidentka začala porušovať Ústavu a od toho nikdy neupustila. Žijeme v čase, keď prezidentka už čosi vyše mesiaca úmyselne porušuje Ústavu a všetci sa tvária, že je to v poriadku," upozorňuje JUDr. Drgonec a pripomína, že nech už si prezidentka vyberie akýkoľvek termín na vyhlásenie referenda, bude porušovať Ústavu. 

ÚS za každých okolností chráni prezidentku

Ak sa teda referendum uskutoční v ktoromkoľvek termíne, bude vykonané v rozpore s Ústavou, myslí si Ján Drgonec, podľa ktorého prezidentku Ústava nezaujíma. 

"Robí si, čo chce. Kedy uzná za vhodné, vtedy Ústavu dodrží, keď sa jej to nehodí, tak ju nedodrží.V súlade s touto líniou ju celý jej tím udržuje v tom, že môže všetko, čo si zmyslí," nešetrí prezidentku Ján Drgonec s tým, že nech sa bude konať kedykoľvek, vládnej garnitúre by jeho neplatnosť len vyhovovala. Preto je možné, že by ho teoreticky mohla vyhlásiť aj na 1. januára, kedy určite nik hlasovať nepôjde.

Pellegrini sa pustil do Čaputovej: TOTO je vaša psia povinnosť!
Vyzývať ľudí k voľbám je povinnosťou najvyšších ústavných činiteľov! Upozornil na to na sociálnej sieti opozičný poslanec a líder Hlasu peter Pellegrini. Čaputová podľa neho keď treba mlčať, tak prehovorí, a naopak, keď je treba prehovoriť, tak... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Problematika LGBT+

"Podľa môjho presvedčenia žijeme v ére diktatúry tretieho sektora. Téma LGBTI komunity je o problematike, ktorá z menšiny robí väčšinu. Tu sa už nehovorí o potrebe nejakých práv LGBTI. Oni  si nárokujú práva, ktoré nie je najmenší dôvod im priznať," hovorí Ján Drgonec, podľa ktorého by nemali mať možnosť osvojovať si deti. Je to podľa neho drastický zásah do štruktúry ľudstva 

O slobode prejavu

"Podstata tretieho sektora by mala byť o odstraňovaní nedostatkov existujúceho systému, nie o vytváraní nového systému. LGBTI komunita sa stane vládnucou komunitou v spoločnosti a ktorá bude svoje predstavy vnucovať všetkým ostatným," poznamenáva Ján Drgonec a upozorňuje, že to vidíme v slobode prejavu - síce ju máme, ale predurčujú ju nejaké heslá doby. 

"Jediné právo, ktoré máme je, vyvesiť dúhovú vlajku, prípadne ukrajinskú vlajku, sme zaťažení na morálne a právne neurčené povinnosti predstierať niečo, čo necítime," hovorí Drgonec.

Ľuboš Blaha: Liberáli TO neradi počúvajú...
Ľuboš Blaha (Smer-SD) nám všetkým pripomína historický význam dnešného dátumu - 28. októbra pred 104 rokmi vznikla ČSR. Koaliční politici boli stručnejší. Česi a Slováci sú bratia "Narodil som sa v Československej socialistickej republike a... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Cynická Čaputová?

JUDr. Drgonec si myslí, že prezidentka síce bola položiť kvety na miesto nehody na Zochovej, no myslí si, že to bol pre ňu len akýsi bezvýznamný akt, lebo veď kvety dáva pravidelne. 

"Udalosť na Zámockej možno prežívala, možno predstierala, každopádne tam bola v inej pozícii. Zdá sa mi neuveriteľné, že hlava štátu sa dokáže v priebehu niekoľkých dní správať tak rozdielnym spôsobom pri podobných udalostiach," vysvetľuje Drgonec svoj postoj.

"Nejde mi to dokopy, že niekto, kto vraždil na Zámockej, mal v pláne vraždiť aj predsedu vlády. Prečo? Je predseda vlády homosexuál, ktorý sa s ním rozišiel v zlom?" Hľadá spojenie medzi dvoma tak rozdielnymi vecami ústavný právnik. 

O "kajúcnikoch"

"Tu sa pustí do vetra nejaká historka, čím neuveriteľnejšia, tým lepšie. Len keď dôjde na dokazovanie, tak dôkazy naraz nie sú. Keď dáme stranou tých večných svedkov, ktorí od Malaciek po Michalovce sú náhodou vždy pre nejakej trestnej udalosti a potom dosvedčia, že to bolo presne tak, ako potrebujú vyšetrovatelia," nerozumie Ján Drgonec.

Bude z nej IKONA homosexuálov?! Čaputová sa opäť rozcítila
Nenávistné útoky nesmieme tolerovať ani v ich počiatočnej verbálnej podobe, aby sme predchádzali útokom, aký sa stal aj v Nitre. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová v reakcii na útok na LGBTI+ pár. Hlavu štátu mrzí, že vo... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik