POZOR! Polícia vyšetruje obťažovanie študentiek v budove Univerzity Komenského (UK)
28 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Polícia vyšetruje obťažovanie študentiek v budove Univerzity Komenského (UK) na Šafárikovom námestí v Bratislave.

TASR to potvrdila hovorkyňa UK Lenka Miller. Situáciou sa zaoberajú policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I, priblížil pre TASR bratislavský krajský hovorca Szeiff.

Bezpečnosť študentov a študentiek je podľa hovorkyne UK Lenky Miller pre univerzitu prvoradá 

"Aj z tohto dôvodu sme vstupy do budovy na Šafárikovom námestí zabezpečili turniketmi a kamerovým systémom. Študentky a študentov, ktorí majú v budove prednášky, sme upozornili e-mailom. Incidenty aktuálne vyšetruje polícia," priblížila Miller.

"Právnická fakulta UK nám zaslala informáciu o incidentoch, ktoré sa opakovane odohrávajú v priestoroch budovy na Šafárikovom námestí pred turniketmi. Ide o obťažovanie študentiek neznámou osobou," uviedol jeden z dekanov v liste, ktorý má TASR k dispozícii.

V mailovej komunikácii študentov a kolegov požiadal, aby dbali na bezpečnosť seba a svojho okolia a incidenty tohto druhu nahlásili polícii, vrátnikovi aj vedeniu fakulty.

"Stála som pred školou a pozerala sa do telefónu, keď som odrazu mala jeho hlavu na ramene, vbehla som naspäť do budovy. V priebehu dvoch minút pribehlo dovnútra ďalších asi sedem dievčat, spoločne sme sa vybrali k vrátnikovi, keď muž vbehol aj do átria," priblížila jedna z obetí pre portál Refresher.sk, ktorý na prípad tiež upozornil.

Nicholsonová vyzýva ľudí: Nebojte sa ísť do politiky! Väčšia STOKA už to byť nemôže
"Je Slovensko tehotné na novú politickú stranu?" Touto otázkou začala svoj najnovší status na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Slovákov čakajú v sobotu komunálne a krajské voľby a politička si myslí, že "o našom živote by už... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik