Pellegrini sa pustil do Čaputovej: TOTO je vaša psia povinnosť!
28 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Vyzývať ľudí k voľbám je povinnosťou najvyšších ústavných činiteľov! Upozornil na to na sociálnej sieti opozičný poslanec a líder Hlasu peter Pellegrini. Čaputová podľa neho keď treba mlčať, tak prehovorí, a naopak, keď je treba prehovoriť, tak mlčí. Ďalším dvom ústavným činiteľom asi neúčasť vo voľbách vyhovuje. No prezidentka sa predsa len spamätala.

HLAS pripomína prezidentke republiky, predsedovi Národnej rady a predsedovi vlády, že vyzývať ľudí na účasť k akýmkoľvek voľbám je ich povinnosťou, ktorú si nesplnili. Každé jedny voľby sú sviatkom demokracie a legitimita zvolených zástupcov občanov je o to vyššia, o čo viac ľudí sa na voľbách zúčastní. "Preto neostávajte doma, hoci s tým možno niekto počíta – príďte v sobotu vyjadriť svoj názor!" Vyzýva opozičná strana Slovákov.

"V prípade pani prezidentky je to, žiaľ, potvrdenie nie vždy jej šťastného prístupu, že keď treba mlčať, tak zvykne prehovoriť, a naopak, keď je treba prehovoriť a bolo by ju treba počuť, tak vtedy mlčí," upozorňuje Pellegrini.

"O ďalších dvoch ústavných činiteľoch ako predstaviteľoch vládnej koalície nemám iný pocit ako ten, že im, pravdepodobne, neúčasť ľudí vo voľbách môže vyhovovať. A len tak potvrdzujú častokrát spomínanú vetu alebo dokázanú snahu, že sa držia pri moci za akúkoľvek cenu. Zodpovedný politik sa nesmie báť rozhodnutia ľudí vo voľbách," prízvukuje líder Hlasu.

Premiér Heger si deň pred voľbami iba zmenil na facebookovom profile titulnú fotku, ale prezidentka sa predsa len spamätala.

"Prvýkrát v histórii nás čakajú v jeden deň komunálne aj regionálne voľby. V sobotu od siedmej rána do ôsmej večera budeme môcť voliť starostov, primátorov, županov, ako aj miestnych a krajských poslancov. Úloha samospráv v našom každodennom živote je nezastupiteľná. Samosprávy sú najbližšie k občanom a najlepšie rozumejú našim potrebám. Využime preto svoje volebné právo a ovplyvnime budúcnosť obcí, miest a krajov, ktoré dôverne poznáme, ktoré máme v srdci a kde je náš domov," uviedla Čaputová na sociálnej sieti.

A pridala aj video: 

Prezidentku Zuzanu Čaputovú ostro kritizuje komisár pre deti Jozef Mikloško: Konala v rozpore s medzinárodnými zmluvami
Komisár pre deti Jozef Mikloško je znepokojený a nesúhlasí s tým, že prezidentka SR Zuzana Čaputová vetovala zákon o profesionálnych náhradných rodičoch. Tvrdí, že vrátenie zákona nezohľadňuje princíp najlepšieho záujmu dieťaťa. Získavanie... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik