Tomáš Sz. je vinný z prípravy úkladných vrážd prokurátorov
25 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Tomáš Sz. je vinný z prípravy úkladných vrážd prokurátorov. Od uloženia súhrnného trestu senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v utorok upustil.

Za dostatočný považuje nepodmienečný 25-ročný trest odňatia slobody, ktorý si Tomáš Sz. odpykáva za účasť na úkladnej vražde novinára Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a tiež za spolupáchateľstvo v prípade úkladnej vraždy podnikateľa Petra Molnára.

Tomáša Sz. vylúčili na samostatné konanie po tom, čo na aprílovom pojednávaní priznal vinu

Skutky oľutoval. Súd preto vykonával v jeho prípade len dokazovanie, ktoré súviselo s výrokom o treste.

Vinný je z prípravy pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. Tiež z trestných činov nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

V prípade ďalších obžalovaných je potrebné širšie dokazovanie. Pre prípravu vrážd prokurátorov čelí obžalobe štvorica Marian K., Alena Zs., Dušan K. a Darko D.

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

Obhajcovia práv migrantov ostro kritizujú biele stany pre utečencov
Biele stany, ktoré v Rakúsku v niektorých mestách od polovice októbra využívajú na ubytovanie utečencov po naplnení riadnych kapacít, vyvolávajú ostrú kritiku zo strany obhajcov práv migrantov a rozpútali debatu aj medzi politikmi. TASR informuje... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik