ŠTS začal rozhodovať o Tomášovi Sz. v kauze prípravy vrážd prokurátorov
25 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku otvoril v utorok ráno hlavné pojednávanie v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Rozhoduje o obžalovanom Tomášovi Sz., ktorý bol v tomto prípade vylúčený na samostatné konanie, keďže na jar priznal vinu.

Súd v jeho prípade vykonáva dokazovanie, ktoré súvisí s výrokom o treste. Obžalovaný Tomáš Sz. si už odpykáva 25 rokov väzenia za účasť na úkladnej vražde novinára Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a tiež za spolupáchateľstvo v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe okrem Tomáša Sz. ďalšie štyri osoby - Marian K., Alena Zs., Dušan K. a Darko D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

Andrej Danko má toho DOSŤ!
Súčasná napätá situácia okolo postojov k LGBTI+ komunite zaujala aj Andreja Danka, ktorý už mátejto témy dosť. Predseda strany SNS svoju kritiku adresoval prezidentke Čaputovej, ako aj celej vláde, ktorá nerieši pálivé - reálne problémy. Spomenul... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik