Úžasné zábery! Aspoň časť zatmenia Slnka bolo možné pozorovať na väčšine územia Slovenska (FOTO)
25 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Aspoň časť z utorkového zatmenia Slnka bolo nakoniec možné pozorovať na väčšine územia Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) to skonštatoval na sociálnej sieti.

"Zatmenie približne 30 percent slnečného kotúča malo za následok zníženie intenzity globálneho žiarenia, čo sa prejavilo aj na teplote vzduchu. Na snímkach z družice MSG (Meteosat) je vidieť stemnenie v našej oblasti a smerom na severovýchod je to ešte nápadnejšie, pretože tam bola maximálna fáza zatmenia vyššia," uviedli meteorológovia.

Ako dodali, zníženie intenzity slnečného žiarenia sa prejavilo na meraniach niektorých prístrojov predovšetkým tam, kde prevládalo jasné alebo len málo oblačné počasie.  

Zdroj: Facebook: Severe Weather Slovakia o.z.

Foto: Facebook: Marian Kuchta

Milan Uhrík: Leyenová už šípi, že je zle!
Milan Uhrík, predseda hnutia Republika na sociálnej sieti informoval, že Brusel má na krku poriadny škandál. Podľa jeho slov sa potvrdzuje, že biznis okolo vakcín nebol tak úplne v poriadku a že nešlo ani tak o toľko propagovanú slobodu, ale skôr o... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik