Je to vonku! Priznanie Milana Kuriaka z OĽaNO a odkaz Zuzane Čaputovej!
23 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Nesmieme dopustiť, aby sa ľudia na Slovensku báli či hanbili priznať, že sú hetero. Som hetero," napísal Milan Kuriak (OĽaNO), poslanec NR SR na sociálnej sieti a dodal: "...SOS"! Na čo Milan Kuriak reaguje?

Milan Kuriak vyjadrujem svoj nesúhlas s časťou odôvodnenia nezáväzného uznesenia Európskeho parlamentu, ktoré bolo schválené dňa 20. októbra 2022 a ktoré sa týka LGBTIQ+ komunity.

"S útokmi voči Cirkvi a veriacich nikdy nebudem súhlasiť. Samozrejme že najviac útočia tí, ktorí šliapu po hodnotách a žiadajú byť najviac tolerovaní. Verím že si útoky voci Cirkvi a kresťanom začne vsimať aj naša progresívna pani prezidentka Čaputová a všetci ostatní ,,tolerantní k svojej komunite," uviedol Milan Krajniak na sociálnej sieti.

Za problematickú považuje Milan Kuriak časť odôvodnenia uvedenú pod písm. „D“

Kuriak cituje: „...atmosféru nenávisti a neznášanlivosti voči komunite LGBTIQ+ na Slovensku a jej zastrašovania živia nielen krajne pravicové a extrémistické hnutia, ale aj zástupcovia cirkvi“.

Ďalej sa v odôvodnení uznesenia podľa neho píše že: „...konzervatívna Aliancia za rodinu s podporou cirkvi zhromaždila 400 000 podpisov a vyzvala na hlasovanie o prísnejšej legislatíve proti LGBTIQ+ osobám“.

„S vyššie citovanými ustanoveniami uznesenia Európskych poslancov sa nestotožňujem," deklaruje Kuriak na sociálnej sieti.

"Skutočnosť, že cirkev logicky nepodporuje LGBTIQ+ komunitu neznamená, že šíri myšlienky nenávisti, či zastrašovania. Sám pápež je tolerantný a viackrát sa veľmi zmierlivo a pozitívne vyjadroval voči LGBT komunite. Okrem toho je všeobecne známe, že práve Cirkev a jej predstavitelia veľakrát bezodplatne pomáhajú rôznym menšinám bez ohľadu na farbu pleti, vierovyznanie, pohlavie, sexuálnu orientáciu, pôvod či majetkový status," vysvetľuje Milan Kuriak.

Nevidím nič zlé na tom, že Cirkev nepodporuje registrované partnerstva a adopcie deti párom rovnakého pohlavia, tvrdí Kuriak

"Nechápem, prečo by malo byť problematické využitie ústavného nástroja v podobe referenda na podporu rodiny. „Pod iniciovanie referenda na podporu rodiny sa podpísali státisíce ľudí a preto ich vôľu treba rešpektovať a nie tvrdiť, že sa tým potláčajú práva iných skupín. Nikto predsa nebráni LGBTIQ+ komunite, aby iniciovala referendum v súlade s platným zákonom," myslí si Kuriak.

Za absurdné považuje aj skutočnosť, že sa neustále poukazuje na návrh zákona, ktorým sa malo zakázať vyvesovanie dúhovej vlajky na štátnych a verejných budovách.

"Za návrhom aj naďalej stojím, nakoľko je podľa mňa logické, aby na týchto budovách mohla byť vyvesená len vlajka Slovenskej republiky a Európskej únie," zdôrazňuje Kuriak.

Poslanec NR SR víta, že uznesenie nebolo podporené všetkými europoslancami, ktorí zastupujú SR v Európskom parlamente.

"Mrzí ma, že v EP je väčšina poslancov s progresivným zmýšľaním. Verím že po ďalších voľbách bude aj v EP viac poslancov, ktorí si ctia skutočné hodnoty, SOS," skonštatoval v závere príspevku na sociálnej sieti.

Karol Farkašovský: Scestné myslenie Jany Bittó Cigánikovej
Aj smútiť sa dá úprimne a pritom dôstojne a v pokoji, hovorí bývalý novinár a politik Karol Farkašovský na margo tragédie na Zámockej a diania po nej a kritizuje poslankyňu NR SR Janu Bitó Cigánikovú (SaS). Čo podľa neho platí raz a navždy? Dráma... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik